City mosade Bayern – fördel Inter mot Benfica

Klarar Bayern München att kravla sig till Champions League-semifinal efter kvällens smäll? Det får i så fall betraktas som en bragd. I ösregnet skickade Rodri, Bernardo Silva och Erling Braut Haaland in målen som gav Manchester City 3–0 inför returen i nästa vecka.

Manchester Citys Bernardo Silva firar 2–0-målet mot Bayern München.

Fotboll2023-04-11 22:57

Större under har skett, men sett till den första kvartsfinalen talar inte mycket för Bayern. City imponerade rejält, främst i andra halvlek.

Men matchens läckerhet serverades före pausen. Rodris mäktiga distansskott med vänsterfoten borrade sig in i ena krysset efter 27 minuter på Etihad Stadium.

Ett mål som hamnar i kategorin drömmål.

Bayern Münchens målvakt Yann Sommer stoppade kort senare Ilkay Gündogan från tvåmålsledning för City lagom till pausen. Sommer hann slänga ut ena benet och räddade med foten.

Direkt efter pausen fick Ederson visa varför han står mellan Citys stolpar. Brasilianaren hann snabbt ned med ena näven och motade undan Leroy Sanés närskott.

Bjudning av Bayern

Duellen Sané–Ederson fortsatte. Med Ederson som vinnare igen, när han stötte undan Sanés distansskott.

Med 20 minuter kvar fick Sommer på nytt plocka ut bollen ur eget mål, sedan Dayot Upamecano slarvat grovt. Försvararen förlorade bollen till Jack Grealish som spelade vidare till Erling Braut Haaland.

Norrmannens inlägg nickades in vid bortre stolpen av Bernardo Silva.

Med Haaland på planen gäller snudd på målgaranti. I 77:e minuten nickade han in målet – hans 45:e för säsongen – som kräver en fulländad tysk insats i returen. Annars tar årets Champions League stopp redan efter kvartsfinalen för den tyska storklubben.

Fördel Inter

På Estadio da Luz i Lissabon fick belgaren Romelu Lukaku – ni minns han som sänkte svenska landslaget i EM-kvalet med ett hattrick – börja på bänken. Edin Dzeko och Lautaro Martinez bildade i stället anfallspar i Inter.

Benficas Rafa Silva fick tidigt chansen att sätta press på italienarna, men skottet inne i straffområdet gick mitt på André Onana.

Nicolo Barella förde Inter en bra bit till semifinal med ledningsmålet sex minuter in i andra halvlek.

Kort senare kom Lukaku in för Dzeko – och med åtta minuter kvar slog den väldige anfallaren in straffen som gav 2–0 inför returen hemma på San Siro.

Onsdagskvällen bjuder på de första kvartsfinalmötena Milan–Napoli och Real Madrid–Chelsea.

Romelu Lukaku slår in straffen till 2–0 för Inter. Belgaren byttes in efter en timmas spel.