City nära titeln – Haaland historisk

Manchester City stormar mot ännu en ligatitel och Erling Braut Haaland är historisk. Norske anfallaren tangerade Alan Shearer och Andy Cole i antal mål under en Premier League-säsong.

Erling Braut Haaland målskytt igen.

Fotboll2023-04-30 17:04

Ständigt denne Erling Braut Haaland.

Den norske sensationen gav Manchester City ledningen i bortamötet mot Fulham i engelska Premier League. Målet var Haalands 50:e i Manchester City den här säsongen, alla tävlingar inräknade. Senast en spelare gjorde så många mål för ett engelskt lag var för 92 år sedan. Då stod Grimbsy Town-seplaren Tim Coleman för den bedriften, enligt statistikjätten Squawka.

Haaland tangerade samtidigt Alan Shearer och Andy Cole i antal mål under en Premier League-säsong. Det ska poängteras att Cole och Shearer gjorde sina mål under säsonger då ligan fortfarande innehöll 22 lag och spelades över 42 omgångar jämfört med dagens 38.

I den andra halvleken exploderade matchen med flera heta dueller spelarna emellan. City lyckades hålla undan och vann matchen med 2–1 och är numera serieledare i Premier League, en poäng ner till Arsenal och med en match mindre spelad.

Parallellt var Champions League-jagande Newcastle länge illa ute hemma mot tabelljumbon Southampton. Bortalaget tog ledningen i den första halvleken genom Stuart Armstrong.

Newcastle kvitterade direkt i början av andra genom Callum Wilson, framspelad av stekhete Alexander Isak, och med drygt tio minuter kvar kom också 2–1. Den här gången styrdes bollen olyckligt på Southampton-spelaren Theo Walcott och in i mål. Minuter senare blev Wilson tvåmålsskytt när han satte 3–1, vilket även blev slutresultatet.

Newcastle är fortsatt trea i tabellen, två poäng före fyran Manchester United och med en match mer spelad.