City till FA-cupsemi efter storseger

Southampton hängde med i dryga timmen – sedan trampade Manchester City gasen i botten. Efter seger med 4–1 är Manchester City klart för semifinal i FA-cupen för fjärde året i rad. Där väntar ett stormöte mot Liverpool.

Raheem Sterling, till höger, firar sitt ledningsmål i segermatchen mot Southampton i FA-cupens kvartsfinal.

Fotboll2022-03-20 18:28

Southampton har kryssat två gånger mot Premier League-ledaren Manchester City i ligan den här säsongen.

Southampton höll länge oavgjort, 1–1, i kvartsfinalen på hemmaplan också – men när hemmalagets Mohammed Salisu fällde Gabriel Jesus kunde Kevin De Bruyne förvalta den efterföljande straffen i 62:a minuten.

Det blev början till slutet för Southampton.

Inhopparen Phil Foden fick kalasträff med vänstern i 75:e minuten och kort därefter fastställde Riyad Mahrez slutresultatet 4–1.

Manchester Citys första mål gjordes av Raheem Sterling innan norrmannen Mohamed Elyounoussi kvitterade med ett inspel som styrdes i eget mål av Citybacken Aymeric Laporte.

Därmed väntar en stormatch för Manchester City mot ligarivalen och serietvåan Liverpool. Diogo Jota gjorde matchens enda mål i 78:e minuten när Liverpool bortabesegrade Championship-laget Nottingham.

I den andra semifinalen blir det Londonderby mellan Chelsea och Crystal Palace.

Palace krossade Everton med 4–0 och är därmed i semifinal för första gången sedan 2016.

Chelsea tog sig till semifinal i lördags efter 2–0 borta mot Middlesbrough.

Semifinalerna spelas på Wembley den 16 och 17 april.