City vände och vann – utan skadad Haaland

Ett formsvagt Manchester City saknade skadade stjärnan Erling Braut Haaland och hamnade dessutom i underläge borta mot Luton. Men vändningen kom till slut. City vann med 2–1.

Bernardo Silva sköt 1-1 mot Luton.

Fotboll2023-12-10 14:25

Efter fyra raka matcher utan seger i Premier League var Manchester City i stort behov av en trepoängare mot nykomlingen Luton.

Redan före avspark åkte Cityfansen på en snyting när beskedet kom att Erling Haaland är fotskadad och inte tillgänglig för spel. Enligt tränaren Pep Guardiola handlar det om en stressreaktion som norrmannen fick efter förlusten mot Aston Villa tidigare i veckan.

– Vecka för vecka, dag för dag – vi får se vad som händer, sade spanjoren luddigt om prognosen för när målsprutan Haaland kan vara tillbaka på fotbollsplanen.

Och knorrandet om Citys svaga form tilltog i styrka efter den första halvleken på Kenilworth Road. På tilläggstid slog Andros Townsend ett inlägg som Elijah Adebayo vackert mötte med pannan.

1–0 till Luton.

Manchester City nosade på ett kvitteringsmål tidigt i andra halvlek och i 62:a minuten kom det till slut. Bollen hamnade framför Bernardo Silva, vars vänsterfot högg som en kobra och placerade in 1–1 intill bortre stolpen. Bara ett par minuter senare kunde Jack Grealish stöta in Citys 2–1-balja, till bortaklackens stora glädje bakom målet.

City övertygade inte, men fick i alla fall sin välbehövliga och efterlängtade seger.

Efter 16 omgångar ligger de tre senaste säsongernas Premier League-mästare fyra i tabellen. Fyra poäng skiljer upp till serieledande Liverpool.

Söndagseftermiddagens övriga resultat: Everton-Chelsea 2–0, Fulham-West Ham 5–0.