City vilade stjärnor – krossade Chelsea

Manchester City gjorde tre mål på en kvart och krossade Chelsea i FA-cupen – trots att storstjärnor som Erling Braut Haaland och Kevin De Bruyne vilades. I och med 4–0-segern är Manchesterklubben klar för FA-cupens fjärde runda. Ludwig Augstinssons och Robin Olsens Aston Villa har däremot åkt ur cupen mot fjärdedivisionslaget Stevenage.

Manchester City besegrade enkelt Chelsea på hemmaplan i FA-cupen.

Fotboll2023-01-08 19:25

De engelska Premier League-klubbarna kliver in i FA-cupen i den tredje omgången. Då ställdes storklubbarna Manchester City och Chelsea mot varandra, i Manchester.

Yttermittfältaren Riyadh Mahrez gav Manchester City ledningen i den 23:e minuten. Det genom att vackert slå in en frispark i första krysset – via Conor Gallagher i Chelseamuren.

Sju minuter senare fick Chelseas Kai Havertz bollen på handen och efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Argentinaren Julián Álvarez dubblade Citys ledning från elva meter.

I den 38:e minuten utökade Phil Foden hemmalagets ledning ytterligare genom att sätta 3–0 efter ett mönsteranfall.

Därefter kunde City enkelt spela av matchen. I slutminuterna fastställde Mahrez slutresultatet 4–0 på straff.

Manchesterklubben avancerar i och med segern till FA-cupens fjärde runda.

Där möter City vinnaren i mötet mellan Arsenal, som leder Premier League, och Oxford United, som spelar i den tredje högsta divisionen.

Under kvällen chockade Stevenage, som spelar i fjärdedivisionen, Premier League-klubben Aston Villa. Detta efter att mittfältaren Leander Dendoncker fick rött kort i den 85:e minuten. På den efterföljande straffen kvitterade Stevenage till 1–1. Därefter avgjorde bortalaget matchen på tilläggstid.

Robin Olsen spelade hela matchen för Villa, Ludwig Augustinsson byttes ut i 81:a minuten.

Fakta: FA-cupens fjärde runda

Fjärde rundan av engelska FA-cupen har lottats – trots att tredje rundan inte är färdigspelad. Här är de kommande matchparen: