Claesson: "Kan överraska i allsvenskan också"

Landslagsstjärnan Viktor Claesson hade goda skäl att korka upp bubblet. Det är trots allt inte varje dag ens moderklubb går upp i allsvenskan. –Värnamo kan nog överraska i allsvenskan också, säger han till Aftonbladet.

Viktor Claesson. Arkivbild.

Viktor Claesson. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2021-11-01 22:19

Krasnodarproffset Viktor Claesson inledde sin fotbollskarriär i IFK Värnamo och gjorde fyra säsonger i A-laget. När den småländska klubben på måndagskvällen säkrade ett historiskt avancemang till allsvenskan hade den 29-årige mittfältaren redan förberett sig för fest hemma i Ryssland.

Värnamos lagkapten Freddy Winsth hade trots allt lovat att det skulle bli seger borta mot AFC Eskilstuna.

– Jag skrev till honom att vi lagt champagne på kylning. Han svarade ”Vi ska fixa så att ni får dricka den”, säger Viktor Claesson till Aftonbladet.

– Det är en otrolig prestation. Snacket var ju vad de skulle göra i superettan i år – och så vinner de hela serien kontrollerande, stabilt och välförtjänt.

Han tror inte heller att Värnamo blir en slagpåse i högsta serien. De har trots allt Jonas Thern vid rodret, en person som betytt mycket för Claessons egen karriär.

– Det är många som har bidragit till den här framgången och det är bara att fortsätta att hylla Jonas Thern. Jag har honom att tacka för mycket i min karriär. Även om jag har haft många tränare efter honom är det fortfarande saker som han sagt som driver mig framåt än i dag, säger Viktor Claesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!