Comebacker i båda lagen inför kvällens ödesmatch: "Sett pigg ut"

Ikväll har sex av de lokala lagen i femman viktiga matcher. I bottenmötet mellan Södra Vi och Hultsfred står viktiga poäng på spel och båda lagen tar in förstärkningar som gör comeback.

Joacim Johansson hoppar in i mål för Hultsfred mot Södra Vi ikväll.

Joacim Johansson hoppar in i mål för Hultsfred mot Södra Vi ikväll.

Foto: Jimmy Larsson

Fotboll2024-06-19 17:00

Det är den elfte omgången i femman vilket innebär att halva serien snart är spelad. På Ulfveskog spelas den stora ödesmatchen för kvällen. Jumbon Södra Vi tar emot elfteplacerade Hultsfred i en riktig måstematch för båda lagen.

– Det är klart att det är en match som gäller väldigt mycket för båda lagen. Vi måste se till att vara bättre med från början den här gången, säger Södra Vi:s tränare Peter Magnusson.

Har ni några avbräck inför matchen?

– Ossian Mathiasson är sjuk och inte tillgänglig för spel. Däremot kommer Elias Hallingfors in och gör sin första match för säsongen i serien. Han pluggar i Uppsala till vardags, men är hemma över sommaren. Han har dubbellicens och kommer spela några matcher för oss. Han är fulltränad och tillgänglig för spel direkt, men på vilken position återstår att se.

undefined
Ossian Mathiasson är inte tillgänglig för SVIF.

I HFK blir det också en comeback. Joacim Johansson kommer att få damma av målvaktshandskarna den här gången.

– Det var egentligen meningen att Mikael Karlsson skulle komma hem från Helsingborg och vakta målet, men han fick förhinder. "Jocke" har varit med och tränat i veckan och såg pigg ut. Han är en målvakt som verkligen hörs ute på planen och det gillar jag, säger HFK-tränaren Anders Larsson.

Blir det några fler ändringar i laget?

– Farouk Alaloush fick en känning i en ljumske i matchen mot Lojal senast och kommer börja på bänken. Elias Löfquist går in på som högerback och Enock Jörgensen får spela vänsterback istället. Isac Wall står över helt. Han fick en knäskada senast, men den var inte så farlig som vi trodde från början i alla fall. 

Att det står viktiga poäng på spel är Larsson och HFK väl medvetna om.

– Det skulle vara mycket värt att vinna den här matchen förstås när läget är som det är. Sedan har vi Tjust och Tuna kvar att möta innan sommaruppehållet också. Tar vi fullt där ser det betydligt ljusare ut inför hösten.

I övrigt bjuder kvällen på ett ytterst intressant toppmöte och derby som spelas på Örbäcken när IFK Västervik tar emot Hjorted/Totebo. Läs mer inför den matchen HÄR.

Tabellsjuan SK Lojal tar emot femman HM IS hemma ikväll också i en intressant kamp mellan två formstarka lag som presterat bättre än många trott på förhand. 

IFK Tuna har inte alls motsvarat förväntningarna så här långt och är i skriande behov av poäng borta mot Stjärnan. En förlust där skulle göra att de bli rejält indragna i bottenstriden.

Fotnot: Sporten är på plats och liverapporterar från mötet mellan Södra Vi och Hultsfred med start 18.50 ikväll.

undefined
Division 5 Nordöstra
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!