Cornelia matchvinnare

Vimmerby IF var på väg mot ännu en svidande förlust i damernas division två, men reste sig i sista stund och besegrade BK Tinnis från Linköping. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-1) sedan Cornelia Lindgren satt det avgörande målet på frispark tio minuter från slutet.

Cornelia Lindgren avgjorde mot Tinnis.

Fotboll2007-04-30 06:26

- En jätteskön seger. Vi kom inte upp på den nivå vi kan spela när vi är som bäst, men vi var i alla fall klart bättre än i förra matchen, sa matchvinnaren Cornelia Lindgren.
Efter en trevande matchinledning tog Vimmerby hand om taktpinnen, utan att skapa speciellt farliga chanser. Gästerna, nykomlingen BK Tinnis, försvarade sig bra och tog också ledningen i 30:e minuten. Efter en blixtrande kontring ligger bollen i mål bakom VIF-målvakten Terese Torenfält, målskytt var Emma Lundbladh. Målet kändes inte helt logiskt då VIF var betydligt starkare än sina motståndare.
Hemmalagets replik lät inte vänta på sig allt för länge. Efter 40 spelade minuter gjorde nämligen en av första halvleks piggaste spelare, Emma Olofsson, 1-1 för dem gulsvarta. På en passning från Sara Stridh kunde Olofsson skjuta bollen fint in i nätmaskorna strax utanför straffområdeslinjen.
Innan halvtidsvilan hann VIF också med ett stolpskott, nyss inhoppade Lovisa Ingström var snubblande nära att ge hemmalaget ledningen.
Efter sju minuter av andra halvlek kom en riktig kalldusch för hemmalaget. Återigen var det Emma Lundbladh som höll sig framme för gästerna och forcerade bollen i mål genom ett fint volleyskott, fram till 2-1.
I det här läget av matchen kändes det som att det helt enkelt inte var hemmalagets dag och samtidigt ska man tillägga att Tinnis gör det bra efter sina förutsättningar. De utgår från defensiven och kontrar med framgång.
- De gör två mål på två kontringar, säger VIF-tränaren Jörgen Karlsson.
Hemmalaget vägrade dock att se sig besegrade och utdelningen skulle komma. Efter sextio spelade minuter letade sig Emma Olofssons inlägg fram till lagkaptenen Cornelia Lindgren som säkert nickade in kvitteringen.
Vimmerby skulle också göra ett segermål innan den här matchen var till ända. Frispark tilldömdes VIF en bra bit från mål, fram till bollen stegade Cornelia Lindgren och dundrade in det förlösande målet ur VIF-ögon sett.
I det skedet återstod cirka tio minuter som i stort sett bara spelades av, Tinnis orkade inte stå emot på slutet och än mindre anfalla för att få in en kvittering.