Coronafall pausar herrlagets verksamhet

Hultsfreds FK herrlag har fått ta ett ofrivilligt påsklov sedan en spelare i truppen drabbats av corona.

Patrik Stenbäck är ordförande för Hultsfred FK som har pausat verksamheten för klubbens herrlag efter att ett coronafall bekräftats.

Patrik Stenbäck är ordförande för Hultsfred FK som har pausat verksamheten för klubbens herrlag efter att ett coronafall bekräftats.

Foto: OLOF CARLSON

Fotboll2021-03-30 17:35

Enligt HFK:s ordförande Patrik Stenbäck uppstod situationen förra veckan. En spelare som tränade med laget på måndagen började känna sig krasslig på tisdagen och avstod därför träningen på onsdagen. På torsdagen tog han ett coronatest och på fredagen fick man besked om att det var positivt.

– Vi upprättade en handlingsplan för sådana här situationer i höstas och tog användning av den nu. Efter att ha haft kontakt med kommunen och tagit del av rekommendationer så kom vi i styrelsen fram till att herrlaget skulle anses som en isolerad grupp och beslutade att pausa träningsverksamheten för dem fram till och med den 6:e april. De får ta ett ofrivilligt påsklov helt enkelt, säger Patrik Stenbäck.

HFK:s herrar har tränat i en hall som man benämner som tältet där även klubbens övriga lag håller till.

– Vi känner oss ändå trygga i beslutet att låta såväl damlaget som ungdomslagen fortsätta att träna, säger Patrik Stenbäck.

Nyligen tog även Målilla GoIF beslutet att pausa sin verksamhet efter ett bekräftat coronafall i seniorlagets spelartrupp. Sedan tidigare har Smålands Fotbollförbund skjutit fram seriestarten från mitten av april till början av maj för de lokala fotbollsserierna.

– Vårat område är utsatt för mycket smitta och på sistone har skolor fått stänga ner delvis. Det väcker förstås frågetecken kring om vi kommer kunna köra igång seriespelet i maj och om hur lämpligt det är, säger Patrik Stenbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!