Covid i Danmark – mötet med Sverige inställt

Det blir ingen match mellan Sverige och Danmark i Algarve Cup på fredagen. Danmark har fått in covid-19 i truppen och drar sig ur turneringen, meddelar Svenska fotbollförbundet.

Sverige i träning inför Algarve cup.

Sverige i träning inför Algarve cup.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2022-02-17 21:36

Som en av de sista landslagssamlingarna inför sommarens fotbolls-EM är Algarve Cup extra viktigt för Sverige just i år. Därför var det inte alls något bra besked när den tänkta premiärmotståndaren Danmark sent på torsdagskvällen meddelade att man måste dra sig ur turneringen.

Detta efter att de fått in covid-19 i laget.

"Vi har fått beskedet från Danmark och turneringsorganisationen att laget fått in covid i sin trupp och att man drar sig ur årets upplaga av turneringen. Det är så klart väldigt tråkiga nyheter för både turneringen, Danmark och oss", säger Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Sverige tilldöms segern mot Danmark med 3–0 och får i stället ägna fredagen åt träning. Första matchen blir nu mot Portugal på söndag.

"Vissa saker kan vi inte påverka och det här är en sådan sak. Det är givetvis tråkigt att vi inte får spela den här matchen mot Danmark som vi sett fram emot, men nu får vi ställa om morgondagens planer och genomföra en bra träning och fortsätta förbereda oss för vår match mot Portugal som väntar på söndag", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Efter Portugalmatchen väntar ytterligare en match under Algarve Cup för svensk del, en placeringsmatch på onsdag. Portugal inledde med en 2–0-seger mot Norge på onsdagen, samtidigt som det sista kvarvarande laget, Italien, slog Danmark med 1–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!