Covidkris skjuter upp flera PL-matcher

Fler och fler fotbollsmatcher påverkas av covid-19-utbrottet i Premier League. Det blir inget spel mellan Leicester och Tottenham i kväll, bekräftar Leicester på sin webbplats. Dessutom skjuts fem av helgens matcher fram.

Antonio Contes Tottenham tvingas skjuta upp ännu en match. Arkivbild.

Antonio Contes Tottenham tvingas skjuta upp ännu en match. Arkivbild.

Foto: Ian Walton/AP/TT

Fotboll2021-12-16 13:29

Antalet matcher som skjuts upp på grund av den ökade smittspridningen av covid-19 i Storbritannien och inom den engelska fotbollen tilltar.

Tottenham har tvingats skjuta upp flera matcher sedan ett antal spelare och ledare i förra veckan testat positivt för viruset. Och nu har även Leicester konstaterat flera positiva fall i A-laget, skriver klubben.

Därför blir det ingen match mellan lagen på torsdagen.

I tisdags sköts Brentfords hemmamöte med Manchester United upp på grund av coronautbrott hos gästerna. Nu står det klart att Victor Nilsson Lindelöfs United inte heller kommer att kunna spela lördagens hemmamatch mot Brighton.

På torsdagskvällen meddelade ligan dessutom att ytterligare fyra helgmatcher blir framskjutna. Det handlar om Southampton–Brentford, Watford–Crystal Palace, West Ham–Norwich samt Everton–Leicester.

Då onsdagens möte mellan Burnley och Watford även det ställdes in har totalt åtta av veckans Premier League-matcher skjutits upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!