Covidutbrott i United stoppar kvällens match

Kvällens Premier League-match mellan Brentford och Manchester United skjuts upp. Ett covidutbrott i Victor Nilsson Lindelöfs United ligger bakom beslutet, meddelar den engelska fotbollsklubben på sin sajt.

Manchester Uniteds match mot Brentford i kväll har skjutits upp efter ett covidutbrott i United. Arkivbild.

Manchester Uniteds match mot Brentford i kväll har skjutits upp efter ett covidutbrott i United. Arkivbild.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2021-12-14 01:31

United begärde på måndagen att matchen skulle skjutas upp, och senare kom beskedet från ligan att begäran godkänts.

Orsaken är att Manchester United har fått in covid-19 i laget. Ett okänt antal spelare och ledare runt A-laget har testat positivt. Verksamheten vid lagets träningsanläggning har stoppats under ett dygn, och de personer som testats positivt är isolerade enligt Premier Leagues regelverk.

Truppen som mötte Norwich på bortaplan i lördags – däribland svenskarna Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga – ska dock inte ha haft kontakt med de smittade personerna, skriver United enligt Reuters.

Brentford stödjer ligans beslut att skjuta fram matchen.

"Vi förstår att det är många fans som kommer att drabbas av matchflytten och vi ber om ursäkt för förändringen, som var bortom vår kontroll", skriver Brentford i ett uttalande, men lägger till:

"Vi respekterar Premier Leagues beslut och är eniga om att hälsan hos båda klubbarnas spelare och ledare är viktigast."

Den senaste veckan har Premier League rapporterat totalt 42 positiva covidfall bland spelare och ledare (av totalt 3 800 testade), fler än någonsin tidigare under en sjudagarsperiod. Siffran är också högre än de föregående sju veckorna kombinerat.

Nytt speldatum för Brentford–Manchester United är inte klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!