Cupendrömmen sprack för VIF – Nic Rydholm utgick skadad

Okej, vi ska vara ärliga. Det var klasskillnad. Åtminstone i sista tredjedelen. Vimmerby är utslagna – och drömmatchen mot IFK Göteborg blev aldrig mer än en dröm.

Nic Rydholm utgick skadad i matchminut 54. Hans ersättare, Gustaf Johansson, fick då göra A-lagsdebut.

Fotboll2016-08-02 18:57

När 90 minuter hade passerat, och VIF stått för ännu en trubbig offensiv insats, stod det klart att Oskarshamn får möte Blåvitt i nästa omgång av Svenska Cupen.

Vimmerby utslagna, och det med rätta.

I stora delar av matchen fanns det bara ett spelade lag på planen, ett lag som hade en idé om hur man ska vinna fotbollsmatcher.

0-1 till gästerna kom efter deras första anfall, dryga sju minuter in i matchen. Detta trots att VIF inlett frejdigt och piggt.

En kalldusch för VIF, såklart.

Och även om det dröjde till andra halvlek innan gästernas andra mål kom, var det sällan (eller aldrig) som VIF letade sig fram till ordentliga, heta lägen.

Istället kom alltså 0-2 till OAIK, efter att Nic Rydholm förlorat en duell efter en dålig tillbakanick. Bollen över mållinjen – och Nic över sidlinjen skadad.

VIF-tränaren JC tvingades kasta in Gustaf Johansson i målet, som därmed fick göra sin A-lagsdebut.

Men det blev en debut som han helst vill glömma. 0-3 kom. 0-4 kom. Och 0-5 kunde mycket väl ha kommit…

Drömmen sprack. Cupäventyret är över för den här gången.