Då kan besked om cupen komma: "Väntar så länge vi kan"

Förra året bröts en lång tradition av årligt spelande i Bullerby Cup. Frågan är hur det blir med den omtyckta ungdomsturneringen i år? "Vi avvaktar med beslutet så länge vi kan", säger David Lindgren i arrangörsklubben Vimmerby IF.

Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren säger att föreningen fortsätter att avvakta med beslut om Bullerby Cup.

Vimmerby IF:s verksamhetschef David Lindgren säger att föreningen fortsätter att avvakta med beslut om Bullerby Cup.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-05-18 19:15

Det var ett inte bara ett hårt slag för VIF och alla spelsugna ungdomar när föreningen tvingades ställa in Bullerby Cup under 2020, utan för många olika inblandade. 

Risken finns att det blir samma scenario 2021.

– Det nya beskedet från Folkhälsomyndigheten att tanken är att det ska öppnas upp för spel igen 1 juni, har öppnat en dörr på glänt. Samtidigt har vi varit i kontakt med Riksidrottsförbundet och smittskyddet för att försöka få klarare besked om vad som gäller. Vi vill få fram ett större underlag som vi har att förhålla oss till så snabbt som möjligt, säger klubbens verksamhetsansvarige David Lindgren och fortsätter:

– Det är mycket som ska fungera och många frågeställningar att ta hänsyn till när man arrangerar en turnering med 3000 aktiva spelare. Hur hanterar vi spelare som fått symptom, som skulle kunna vara covid? Ska det laget dra sig ur då, eller hur gör man? 

Världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, valde att ställa in i år igen. Påverkas ni av det beslutet?

– Nja, men det är klart att problematiken är ungefär densamma för Bullerby Cup som för Gothia. Sovsalarna är inte större i Vimmerby än de är i Göteborg. Och det är ungefär lika mycket åskådare kring Ceosplanerna under Bullerby Cup som det är på Heden i Gothia Cup. 

Kan ni idag säga åt vilket håll det lutar åt?

– Smittläget har tyvärr inte sett bättre ut nu än vad det gjorde vid samma tidpunkt förra året. Den känslan har man ju också haft under våren. Samtidigt har vi hela tiden varit inställda på att jobba på så hårt vi kan så länge det finns hopp. 

Om ni känner att det inte går att köra ett Bullerby Cup fullt ut, finns det då några tankar på en light-version i mindre format för att kunna genomföra turneringen?

– Nej, vi är ganska så inställda på att antingen kör vi ett Bullerby Cup och med den kvalitet det innebär, annars blir det inget alls. 

När fattar ni ett definitivt beslut?

– Vi har sagt att vi vill ge ett slutbesked för hur det blir i månadsskiftet maj/juni. Och det av respekt för alla anmälda lag och även för vår egen organisation. Beslutet måste fattas utifrån vad vi vet, och inte vad vi tror. 

Hur stort är intresset för årets turnering?

– Stort. Vi har idag drygt 180 anmälda lag och det fortsätter att droppa in intresseanmälningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!