Polska spåret är fortfarande hett – då ska de testa

Många egenfostrade spelare – och kanske kryddat med två polacker. "Vi räknar med att de snart kommer hit och testar", säger Patrik Wärnehall i Gullringens GoIF.

Patrik Wärnehall ses här med nye tränaren Karlo Goranci.

Patrik Wärnehall ses här med nye tränaren Karlo Goranci.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-13 16:30

Tanken var att en polsk spelare redan skulle ha varit i Gullringen och visat upp sina kvaliteter. Så blev det inte, då han skadade sig. 

Är han borta ur bilden nu?

– För tillfället, ja. Sen får vi se längre fram. Däremot kommer den andra provspelaren som vi tidigare varit i kontakt med hit som planerat. Dessutom är det ytterligare en spelare från Polen. 

När kommer de till Gullringen?

– Tanken är att de ska komma hit om två veckor. Sen får vi se hur vi går vidare efter det, om de är fortsatt intressanta för oss. Vad vi fått till oss är att de ska hålla en bra nivå, säger Wärnehall. 

Som vi tidigare nämnt så är Gullringens trupp ganska tunn för tillfället, och skadekänslig. Den behöver fyllas ut, då spelare som Jesper Wärnehall (ljumskskadad och knappast aktuell för seriestarten), knäskadade Daniel Johansson och Olle Eriksson fortfarande är satta ur spel – och kan bli det ett tag till. 

Patrik Wärnehall gläds samtidigt åt alla unga, egna produkter i gulsvart. 

– Det är jättekul. Framtiden ser ljus ut för oss om de fortsätter. De är också väldigt träningsvilliga och vill något med sin fotboll. 

Det var som sagt länge sedan Gullringens GoIF hade så många unga egenfostrade spelare kring A-laget. 

Wärnehall nämner följande unga spelare från de egna leden: Albin Gustafsson, Herman Lynbech, Felix Johansson, Melker Johansson, Hugo Johansson, Olle Eriksson, Julius Eriksson och Petter Gustafsson. Utöver dem har även Ricky Gustafsson och Daniel Johansson Gullringen som moderklubb, där Jesper Wärnehall halvt om halvt kan räknas in då han kom till klubben i tidig ålder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!