Dagen efter degraderingen: ”Göra klart med David är prio ett”

– Självklart är det fruktansvärt tungt, men ändå har jag på något sätt ändå förberett mig på den här dagen i en månads tid. Efter Vimmerby IF:s degradering till division tre vill nye sportchefen Johan ”JC” Carlsson inte älta det som varit – utan väljer att blicka framåt.

Degradering till division tre i går - dra igång arbetet inför nästa säsong redan i dag. Johan "JC" Carlsson har minst sagt fått en intensiv inledning i sin nya roll som sportchef för Vimmerby IF:s fotbollsherrar.

Degradering till division tre i går - dra igång arbetet inför nästa säsong redan i dag. Johan "JC" Carlsson har minst sagt fått en intensiv inledning i sin nya roll som sportchef för Vimmerby IF:s fotbollsherrar.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-10-15 08:01

I veckan klev han på sin nya post som sportchef för Vimmerby IF:s herrlag. På lördagen satt han på läktaren på Skobes Arena och såg sitt lag degraderas.
För efter 1–3 mot Prespa Birlik står det nu klart; efter åtta säsonger i division två spelar VIF nästa år i trean.

– Efter matchen var det en rent olustig känsla i omklädningsrummet. Det kändes inte alls bra – tungt och dystert. Jag tycker så jävla synd om grabbarna, suckar Johan ”JC” Carlsson.
– Samtidigt håller jag fullständigt med David (tränaren, Lindgren) att det inte behöver betyda platt fall för laget och föreningen att kliva ner en division. Nu ska vi ta tillvara på möjligheterna och förnya truppen. Vi kan slussa upp många av våra duktiga ungdomar och bygga laget runt dem – självklart i en bra mix med några mer rutinerade spelare, säger ”JC”.

Det är inte så att Johan Carlsson har gått och väntat på degraderingen, men han beskriver det så här:
– Vi har haft tre tunga år där vi har krigat på. Vi klarade oss kvar i två år, men den här säsongen räckte det inte.
– På något sätt har man ändå förberett sig på den här dagen den senaste månaden då resultaten inte gick med oss. Jag tycker att det har grinat oss i ansiktet, men det är bara att acceptera att det är som det är nu, säger han.

”JC” berättar, att sedan han tillträde som ny sportchef i förra veckan har han inte haft något fokus alls på den här säsongen, som han ändå inte har kunnat påverka. Allt jobb han har gjort – från första arbetsdagen – har istället haft sikte på säsongen 2018, oavsett vilken division man skulle hamna i.
– Jag har jobbat parallellt med två olika scenarier, men ändå utgått från att det skulle bli trean. Jag har skissat på den trupp som jag vill ha i division tre – och listan började på noll för några dagar sedan, men redan har vi ett tiotal spelare klara.

Hur det kommer se ut på ledarsidan är ännu inte klart, men Johans absoluta huvudspår är att göra klart med David Lindgren (som klev in som huvudtränare istället för just ”JC” mitt under den gångna säsongen) så snart som möjligt.
– Att knyta upp David är absolut prio ett. Jag hoppas verkligen vi kan göra klart inom de närmsta dagarna, säger ”JC”.
Vilken roll assisterande tränaren Per Bäckman kommer ha nästa säsong är inte klart.
Vad som däremot är klart är att Vimmerby IF, som Johan uttrycker det, ”inte kommer lägga sig ner och dö på grund av degraderingen”.
– Den nya herrsektionen hade möte redan idag (söndag). Då börjar vårt gemensamma arbete med kommande säsong, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!