Damelvan: Här är spelarna som stuckit ut i säsongsinledningen

Vi har redan hunnit drygt halvvägs in i vårsäsongen. Här kommer damelvan och tja, det är inte särskilt överraskande att det är den dominans från traktens klart bästa klubb, Vimmerby IF.

Caroline Phalén, Louise Andersson och Frida Pöder är tre av de målfarliga spelarna i Damelvan.

Caroline Phalén, Louise Andersson och Frida Pöder är tre av de målfarliga spelarna i Damelvan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-29 16:30

VIF har inlett säsongen starkt och toppar serien. Även Frödinge och Hultsfred har gått riktigt bra i fyran och är två av tre lag som gör upp i toppen. Det sätter också avtryck på vårt lag.

Målvakt:

Pernilla Marelius, Vimmerby

VIF-målvakten har hållit nollan i tre matcher så här långt och är en starkt bidragande orsak till att laget leder serien. Hon skapar trygghet för backlinjen med sin rutin och visar att hon äger straffområdet med sin pondus.

Backar:

Amanda Thörngren, Rimforsa

Riffets lagkapten är en viktig kugge i lagets försvar. Dessutom har hon förmågan att bidra framåt med mål på fasta situationer. Rimforsa har gjort en stabil inledning på serien och ligger sexa efter sex omgångar.

Molly Levin, Vimmerby

Bortsett från 5–5-matchen mot Skultorp hemma senast har Vimmerbylagets försvar varit väldigt stabilt under säsongsinledningen. Mycket tack vare Molly Levin spel tillsammans med Saga Stejdahl i backlinjen. De har en nyckelroll i jakten på serieseger.

Rike Marie Pöker, Rosenfors

Tre segrar och tre förluster. Det är RIK:s facit i säsongsinledningen. Laget har hållit nollan i två matcher och bara släppt in ett mål i ytterligare två. Rike Marie Pöker är en av backarna i laget som har sett till att försvarsspelet varit så stabilt.

undefined
Nathalie Johansson och Frida Pöder är två av fem Vimmerbyspelare i Damelvan.

Mittfältare:

Stina Kägu Bragsjö, Vimmerby

Supersnabb, hårt jobbande och en skicklig avslutare. Stina Kägu Bragsjö är en i raden av duktiga spelare i Vimmerby. Ligger bakom många av målen så här långt i ett målglatt VIF som snittar fyra mål per match. 

Frida Pöder, Vimmerby

Okej, Frida är egentligen forward, men här tar hon plats på mittfältet då vi petar in tre andra starka forwards. Frida har i vanlig ordning gjort det väldigt bra så här långt. Hon är svårstoppad och ständigt ett hot mot motståndarförsvaren. Tvåa i skytteligan med tio gjorda mål. 

Elsa Nilsson, Hultsfred

Mycket talangfull i HFK. Ung, offensiv spelare med väldigt mycket spring i benen som spelar med stort glöd och som springer många meter i matcherna.

undefined
Caroline Phalén, Hultsfreds FK

Caroline Phalén, Hultsfred

På tal om skickliga offensiva spelare. Samma sak här som med Frida Pöder. Rutinerade "Carro" är egentligen anfallare, men i vår elva är hon offensiv mittfältare. Har öst in mål i division fyra och är egentligen överkvalificerad för att spela på den nivån. 

Anfallare:

Nathalie Johansson, Vimmerby

Vimmerbys anfallsess är trea i seriens skytteliga på åtta fullträffar, trots att hon bara spelat drygt hälften av matcherna på grund av en skada. Vi brukar skriva det och gör det igen. "Natta" är förmodligen seriens bästa spelare och ovärderlig för VIF.

undefined
Louise Andersson, Frödinge Dam.

Louise Andersson, Frödinge

Två mål i snitt per match. Det är Louise Anderssons facit hittills i seriespelet. Då förstår ni också hur viktig hon är för sitt lag. Har många kvaliteter som fotbollsspelare. 

Emma Sjökvist, HM IS

Här kan vi snacka ytterligare en målskytt av rang, eller vad sägs om tolv mål på fyra spelade matcher! Emma är en duktig avslutare, med ett bra skott och är klok i spelet. 

På bänken: Vera Andersson, Vimmerby, Julia Rosin, Vimmerby, Sarah Falkevall, Vimmerby, Julia Ingemarsson, Hultsfred, Ines Karlsson, Rosenfors, Sanna Sigvardsson, Rosenfors, Elin Linder, Frödinge, Nathalie Strande, Frödinge, Alva Engqvist, HM IS Jasmine Ingvarsson, Rimforsa, Saga Borg, Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!