Måldrottningen låg bakom segern

Efter en tuff start som nykomlingar med två förluster och 2–11 i målskillnad kom vändningen för HM IS på söndagen. Segern med 4–3 borta mot Västervik B bärgades mycket tack vare Emma Sjökvists tre fullträffar.

Emma Sjökvist svarade för tre av målen när HM IS vann med 4-3.

Fotboll2022-05-15 19:13

Det var två poänglösa lag som möttes på Bökensved. Hemmalaget tog kommandot med 1–0 genom Nicole Fristedt. Sedan inleddes Emma Sjökvists målshow.

1–1 kom i 42:a minuten. Efter pausen ökade hon även på till 2–1 i 66:e minuten och 3–1 i 77:e minuten. När Lovisa Nilsson även gjorde 4–1 i den 79:e såg saken klar ut.

Ebba Johansson och Malin Melander såg dock till att det blev kamp hela vägen in. Gästerna lyckades dock hålla ihop försvaret i slutminuterna och bärga säsongens första trepoängare.

Vimmerby IF B tog säsongens första seger vida 1–0 hemma mot topplaget Fredriksdal/Äng. Tessa Svensson gjorde det avgörande målet redan efter tio minuter. Sedan kunde Vimmerbytjejerna hålla undan och vinna säkert.

Hultsfred lyckades inte ta sin tredje raka seger i samma serie. I en tuff bortamatch mot Holsby tog hemmalaget ledningen i den 60:e minuten. Elsa Nilsson kvitterade för Hultsfred tio minuter senare och såg ut att rädda en poäng. Knappt tio minuter från slutet avgjorde dock Holsby och vann med 2–1.