Dansande Leão bakom Milans CL-avancemang

Milan är klart för Champions League-semifinal. Mycket tack vare Rafael Leãos briljanta förarbete till Olivier Girouds mål mot Napoli. Matchen slutade 1–1 och Milan är vidare med 2–1 över två matcher.

Olivier Giroud gjorde Milans mål i 1–1-mötet med Napoli, vackert framspelad av Rafael Leão. Segern tog Milan vidare till Champions League-semifinal med totalt 2–1.

Fotboll2023-04-18 23:00

Milans mål i returmötet i kvartsfinalen kom strax innan halvtid.

Hemmalaget Napoli tappade boll en bit utanför offensivt straffområdet och bollen hamnade vid Rafael Leãos fötter.

Den 23-årige portugisen tog hand om bollen och satte fart.

Ordentlig fart.

Leão dansade, seglade och fintade sig förbi ljusblåa Napolispelare hela vägen in i offensivt straffområde innan han serverade Olivier Giroud som rakade in 1–0 för gästerna i tom kasse.

Extra skönt för Giroud, som tidigare i första halvlek skickat i väg en direkt svag straff som inte resulterade i något mål.

På tal om straff, med tio minuter kvar av ordinarie tid i matchen fick Khvicha Kvaratskhelia chansen från elva meter.

Napolistjärnan valde att gå för Milanmålvaktens Mike Maignan högra hörn, men dit gick också Maignan och räddade.

Missad chans till kvittering och missad möjlighet till att skapa nerv i tillställningen.

Matchen slutade till slut 1–1 efter en sen kvittering av Victor Osimhen (2–1 till Milan över två matcher) och Milan är klart för Champions League-semifinal.

Klart för semi är även Real Madrid.

Spanjorerna tvålade till Chelsea med 2–0 på bortaplan och avancerade klart med 4–0 över två matcher. Rodrygo gjorde båda målen i tisdagens returmöte i England.