Dansk chockförlust i EM-kvalet: "Pinsamt"

2–0 borta mot Kazakstan i EM-kvalet med kvarten kvar att spela och segern klar? Absolut inte. Danmark kollapsade och föll med 2–3 borta mot kazakerna.

Kazakstan skrällde rejält och slog Danmark i EM-kvalet med 3–2.

Fotboll2023-03-26 16:59

Det avgörande målet skickade Abat Aimbetov in i den 89:e minuten. Kvitteringen kom tre minuter tidigare och den kazakiska reduceringen kom i den 73:e minuten.

– Jag måste vara försiktig med vad jag säger nu. Jag tycker det är pinsamt, säger Danmarks lagkapten Simon Kjær i TV 2 enligt BT.

– Vi vinner och förlorar tillsammans, i dag förlorade vi tillsammans. Man kastar inte bort en 2–0-ledning.

För Danmark hade just det, en 2–0-ledning.

Rasmus Højlund gjorde 1–0 till danskarna efter 21 minuters spel och utökade sedan sitt målkonto när han skickade in 2–0 en kvart därpå.

Ny guldklimp?

20-årige Højlund är, trots den danska förlusten, ett namn att lägga på minnet.

I Danmarks inledande EM-kvalmatch mot Finland tidigare i veckan noterades anfallaren, till vardags i italienska Atalanta, för hattrick (3–1 mot Finland).

De tre målen var hans första mål i landslaget i sin blott tredje landskamp – som också var den första från start.

Nu står Højlund (Danmarks nye guldklimp?) på fem mål på fyra landskamper.

Men det spelar mindre roll en misslyckad EM-kvaldag som denna.