Dansk mästartränare tar över Norrköping

Glen Riddersholm är klar som ny huvudtränare för IFK Norrköping. Den 50-årige dansken presenterades på måndagen.

Glen Riddersholm, ny tränare i IFK Norrköping.

Glen Riddersholm, ny tränare i IFK Norrköping.

Foto: Magnus Andersson/TT

Fotboll2022-08-08 12:02

"”Fotboll är kultur i staden, det är en riktig fotbollsstad – och arbetarstad. Det matchar riktigt bra med mig som tränare”, säger Riddersholm till klubbens hemsida.

Riddersholm ersätter Rikard Norling, som för en knapp månad sedan fick sparken efter en svag start på den allsvenska fotbollssäsongen.

Riddersholm har sett Norrköpings två senaste matcher, borta mot IFK Göteborg (0–2) och hemma mot Degerfors (2–0), på plats.

"Jag är mycket imponerad över hur supportrarna har funnits där för laget. Det värdesätter jag högt, speciellt hur laget fick stöttning efter matchen mot Göteborg", säger han.

2015 ledde Riddersholm Midtjylland till den danska ligatiteln. Han kommer närmast från belgiska Genk där han var assisterande tränare.

"Det har varit en stor urvalsprocess med många namn och intervjuer, nu känner vi oss mycket tillfreds med att presentera Glen som huvudtränare. Glen har stor erfarenhet från flera föreningar på högsta nivå i Danmark, och även i Belgien", säger Tony Martinsson, tillförordnad sportchef i Norrköping.

Riddersholm ankomst innebär att Anes Mravac och Vedran Vucicevic, som lett laget i väntan på en ny tränare , går tillbaka till sina roller som assisterande tränare.

Norrköping ligger på elfte plats i allsvenskan. I nästa match på söndag väntar Elfsborg på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!