Där gick väl tåget, VIF? • "Det är skit..."

Nej, nej, nej... I den så viktiga seriefinalen borta mot Skultorps IF föll Vimmerby IF med uddamålet (2–1). Samtidigt gick andra resultat emot laget. En riktigt tung lördag för VIF, med andra ord. "Resultatet är inte helt rättvist", anser tränaren Pierre Brorsson.

Vimmerby IF förlorade med uddamålet i seriefinalen borta mot Skultorp. Nu ser inte chanserna till serieseger särskilt stora ut.

Vimmerby IF förlorade med uddamålet i seriefinalen borta mot Skultorp. Nu ser inte chanserna till serieseger särskilt stora ut.

Foto: Meijer Media

Fotboll2024-09-14 15:44

Allt gick emot Vimmerby IF under lördagen. 

Inte nog med att man tappade serieledningen till just Skultorp. Seriens kanske bästa lag rent spelmässigt, Ulricehamn, vann med hela 6–1 i deras match hemma mot Wreta Kloster. 

Detta innebär att båda toppkonkurrenterna avancerat förbi VIF i tabellen, och med tre omgångar kvar att spela har VIF inte seriesegern i egna händer. Utöver att försöka gå rent i avslutningen kommer både Skultorp och Ulricehamn alltså behöva tappa ett par poäng. 

Men nog om framtiden. Målskyttet i lördagens match inleddes direkt i inledningen av den andra halvleken, när Skultorps Matilda Andersson, som skuggar Frida Pöder i skytteligakampen, gjorde 1–0. 

– Det var knappt så jag hann uppfatta det. Jag pratade med avbytarna och sa till de att göra sig redo för eventuella inhopp när det kom. Men hon rundade en av våra backar och sen placerade hon in den snyggt i hörnet, berättar Pierre Brorsson.

Drygt tio minuter senare var Andersson i farten igen och 2–0 var ett faktum. 

– Det var via en straffspark. Det var riktig otur för oss. Bollen studsar upp på handen på en av våra spelare och domaren dömer straff. Jag vet inte vad reglerna säger när bollen kommer från egen fot och studsar upp på handen, det känns som det kan vara olika från år till år. Men så är det. Straffen satte hon otagbart upp i krysset. 

Märktes det att det var en duktig anfallare ni ställdes emot?

– Ja, ja. Hon var duktig, skapade lägen och ställde till oreda.

I den 66:e minuten kom visserligen en reducering via Stina Kägu Bragsjö, efter förarbete av Frida Pöder och Sarah Falkevall. Därefter hade VIF flera jättebra chanser, men bollen letade sig inte in i mål mer under matchen.

– Vi skapade en del lägen, bland annat några ribbträffar. Sarah får ett jätteläge och ska försöka skjuta in bollen från nära håll inne i målgården, på något sätt träffar den målvakten i magtrakten och går över. Det är skit...

Var marginalerna emot er i helt fel match?

– Lite så känns det som. Skultorp är inte i närheten så bra som Ulricehamn. Vi hade en go känsla inför andra halvleken, sen kom tyvärr målet fort, men vi höjde oss i slutet och skapade hyfsade chanser. Vi hade som sagt ett par ribbträffar och Sarahs jätteläge. Vi borde i alla fall fått med oss poäng, det hade varit fullt rättvist.

Känns det som att tåget har gått nu?

– Det kan finnas lag som slår Skultorp, men Ulricehamn har bara bottenlag kvar. Men vi ska i alla fall spela om det först.

Hur ska ni i ledarstaben göra framåt för att behålla tron, och hoppet, i laget inför avslutningen? Eller tror du spelarna klarar det själva?

– Jag vet inte riktigt, men det kanske har funnits en slags börda över att ligga först i tabellen. Nu kanske vi kan slappna av och spela bättre. Vi har inte riktigt fått något andningsutrymme. Vi hade fem poängs ledning ett tag, men sen blev det tre poäng och så vidare. Jag kan i alla fall säga att vi kommer göra allt för att vinna våra sista matcher. 

En trio spelare i VIF stack ut i förlustmatchen. 

– Jag tycker Molly (Levin) gör ett bra jobb, likaså Alicia Strand, Frida (Pöder) blev utsedd till bästa bortaspelare, så jag får säga dem. Men jag tycker alla tar jobbet, och som sagt är resultatet inte helt rättvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!