VFF förlorade klart mot jumbon

Ett av bottenlagen skulle nå ett trendbrott när Västerviks FF tog emot Kisa BK i division 3 på torsdagskvällen. 90 spelminuter senare var beskedet tydligt.

Jonathan Fält-Öhr, Västerviks FF lagkapten.

Jonathan Fält-Öhr, Västerviks FF lagkapten.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-15 21:43

Då lyste den urgamla resultattavlan på Bökensved 0–5. Kisa, inför matchen jumbo med fyra inspelade poäng, hade utan egentliga svårigheter, avfärdat VFF och tagit med sig alla poängen till Östergötland.

– Det är tufft just nu, suckar VFF-kaptenen Jonatan Fält Öhr.

– Visst, vi saknar en del spelare och har många yngre grabbar...på papperet är Kisa bättre än oss på förmodligen alla positioner men jag tycker ändå att vi ska kunna ta jobbet bättre. Det är för få som jobbar ordentligt, fortsätter han.

Kisa tog vara på två hörnor i den första halvleken. Comebackande lagkaptenen Adam Härnström fick sikta och sköt in 0–1 efter knappt 20 minuter. 0–2 var det absolut sista som hände innan paus, då Mauricio Fagotti skruvade en hörna rakt i mål bakom VFF:s 17-årige målvaktsdebutand Axel Tegenstam.

– Jag tycker vi hade kontroll på matchen ända från start, säger Kisatränaren Alberis Da Silva.

Den dramatik som eventuellt fanns kvar när domaren blåste igång den andra halvleken tog gästerna död på omgående. Ett frisparksvariant gav mittbacken Kevin Dahl möjlighet att nicka in 0–3 och bara minuter senare satte en obevakad Alexander Niaifar 0–4. VFF var ett slaget lag och har nu inkasserat sju raka förluster. För Kisa var det här första gången sedan den 22 april, då man vann hemma mot Myresjö/Vetlanda som man fick segerjubla.

– Jätteskönt. Vi har spelat bra tidigare i nästan alla matcher men har förlorat på att vi gjort för många enkla misstag. Inför den här matchen pratade vi mycket om att få bort misstagen och det lyckades vi med, summerar Alberis Da Silva.

Lika muntert var det, av förståeliga skäl, inte i hemmalägret. VFF inledde som bekant säsongen lovande men har sjunkit som en sten. Tar bottenkollegan Hvetlanda poäng mot Boren på söndag är VFF ny jumbo.

– Vi visste att det skulle bli tufft, inget snack om det. Men vi är alldeles för ojämna i allt vi gör, från träning till match. Vi måste få upp nivån och få fler att ta ansvar, bara då kan vi vända det här, säger Jonatan Fält Öhr.

– Nu har resan uppåt börjat, förhoppningsvis. Det finns mycket kvalitet i det här laget och det vill vi få ut, säger Alberis Da Silva.

0–5 gjorde Adam Härnström, sedan även han lämnats utan bevakning i straffområdet.

Koggar, VFF: 3) Jens Karlsson, 2) Wille Grönwall, 1) Rasmus Abrahamsson.

Adam Härnström satte två av Kisas fem mål i Västervik.
Adam Härnström satte två av Kisas fem mål i Västervik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!