Tung förlust för VIF – Och där rök nog chansen till serieseger

Två lag som kämpar i toppen av division tre. Vimmerby var det bättre laget. Men det var gästande Nässjö som vann med 2–3 (2–1). "Vi måste släppa det och gå vidare", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Oskar Stejdahl var VIF:s bästa spelare i förlustmatchen mot Nässjö.

Fotboll2024-08-17 15:59

Vimmerby IF:s chanser till serieseger i division tre börjar att bli alltmer avlägset.

För trots att man var bättre än toppkollegan Nässjö under större delar av matchen så var det gästerna som snodde med sig alla tre poängen hem.

– Att vi inte får någon poäng känns surt, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Man måste ändå understryka att gästerna från höglandet inte förlorat i division tre än den här säsongen.

Man har också fått in en ny anfallare från Frankrike i Ismael Diomande som gav gästerna ledningen i den 22:a minuten, där han ensam mot tre VIF-försvarare lite väl enkelt kunde sätta Nässjö i förarsätet.

Men halvleken och hela matchens bästa spelare Oskar Stejdahl kvitterade i den 34:e minuten med ett vackert långskott.

– Han gör ju vårt första mål egentligen på egen hand, säger Falkevall.

Joakim Storm avslutade ett fint anfall fram till 2–1 med fem minuter kvar till halvtidsvilan. Skulle nu Vimmerby bli det första laget att besegra Nässjö den här säsongen?

Sett till Vimmerbys prestation i den andra halvleken borde man blivit det.

Men det började med att Nässjö fick en omdiskuterad straff i början på andra. 2–2 och momentumet var borta.

Efter det så var det egentligen VIF:s halvlek helt och hållet.

– Jag tycker vi är bra i andra halvlek, jag tycker vi är bättre än dem, säger Falkevall

Vimmerby trummade på och Nässjö såg trötta ut. Men så i den 87:e minuten drog Aleksandar Kitanovic iväg ett skott och 3–2 kom till bortalaget.

– Han skjuter från halva plan känns det som och får in den, säger Falkevall.

Tre raka förluster, är seriesegern borta nu?

– Vi måste släppa det och gå vidare, det går inte att fundera på vad som händer framöver, säger Falkevall.

VIF-tränaren såg ändå att det fanns saker att ta med sig till kommande matcher.

– Jag tycker att jag börjar se det spel som vi hade i slutet på våren. Kan vi komma dit så kommer vi att börja vinna matcher, vi har också fått tillbaka en del spelare som varit borta av olika anledningar, avslutar Falkevall.

Nästa lördag tar VIF emot bottenalaget IK Vista på Arena Ceos. Trots förlusten behåller det gulsvarta laget fjärdeplatsen i tabellen, men man har nu hela sju poäng upp till serieledaren IF Haga, som besegrade just IK Vista med 3–0 i helgen.