Där satt den, KBK! Tränarens glädje: "Jag visste det"

Två raka förluster fick räcka. Nu är Kisa BK vinnare igen. Mot Myresjö/Vetlanda satte KBK ned foten. "Jätteskönt med seger", säger tränaren Alberis da Silva efter 3–1 på hemmaplan.

Mauricio Fagotti öppnade målskyttet för Kisa BK mot Myresjö/Vetlanda.

Mauricio Fagotti öppnade målskyttet för Kisa BK mot Myresjö/Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-22 19:15

Det är en mycket nöjd Kisatränare som Sporten pratar med på lördagen. Det är inte så svårt att förstå varför. Hans lag inledde division 3 med två förluster, där prestationerna ändå lovat att något bra är på gång.

– Jag visste att vi skulle vinna nu, säger Alberis da Silva.

Mot Myresjö/Vetlanda fick man till slut utdelning. Mauricio Fagotti och Adam Härnström såg med varsitt mål till att KBK kunde gå till paus med en välförtjänt 2–0-ledning.

– Vi har spelat bra i de tidigare matcherna också, så det är inte så att vi har varit dåliga. Vi har kvalitet i laget. Visst, det kan ta tid ibland, men vi spelar bra i första halvlek, säger tränaren.

Vad tycker du att ni gör bra?

– Vi spelar som ett lag och gör det bra på många sätt. Vi är bra i vårt passningsspel, där vi hittar kombinationer och spelar med en bra variation.

Vad sa ni till varandra i paus?

– Att bara fortsätta med samma tänk och samma spel. Att inte steppa ner, utan att fortsätta kämpa.

Kisa fick dock lite problem efter Myresjö/Vetlandas reducering till 2–1 i den 64:e minuten.

– Det blev lite ängsligt och vi gick ner oss då. Samtidigt visste vi att Myresjö skulle satsa hårt framåt efter det och därför öppnade det också upp sig bakåt, där vi borde ha gjort fler mål tidigare, menar da Silva och fortsätter: 

– Vi missar för mycket. Det är bland annat några frilägen där vi inte får in bollen. 

Hur gick dina tankar efter deras reducering?

– Jag vet att några av våra spelare inte är i 100-procentig form rent fysiskt, så jag började byta direkt efter det och ville få in ny energi. Jag ville heller inte att vi skulle backa och bara försvara oss, utan jag såg att vi hade möjligheter att göra mål. Vi skapar som sagt väldigt många lägen. Myresjö hade inte så många bra lägen att kvittera, utan det var mest inlägg och inspel som vi löste på ett bra sätt.

3–1 målet dröjde till den 84:e minuten, då Lucas Zanette Casagranda hittade rätt. Det blev också matchens spik i kistan. 

– Jätteskönt med en seger, konstaterar Alberis da Silva nöjt. 

Kevin Dahl, Mauricio Fagotti, Adam Härnström, Yasin Abbas Aden och målvakten Ibrahim El Jardali fick beröm i ett överlag mycket bra KBK. 

Kisa står nu på tre poäng i serien, efter tre spelade matcher. Nästa helg möter man BK Ljungsbro på bortaplan, innan man spelar derby mot Vimmerby IF på Kisa IP den 7 maj. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!