Där satt den, VIF • Skönt slut på bra säsong: "Gnager lite i mig"

Vimmerby IF avslutade säsongen med att besegra Borens IK med 3–1 (1–0). "Jag är nöjd att vi vann", säger Fredrik Falkevall.

Vimmerby avslutade med seger hemma mot Borens med 3-0. Både Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani, till vänster i bild, gjorde mål.

Vimmerby avslutade med seger hemma mot Borens med 3-0. Både Ahmed Tarabeih och Selatin Shaljani, till vänster i bild, gjorde mål.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-10-06 18:29

Vimmerby kan summera en bra säsong i division tre. En fjärdeplats i tabellen blev det till slut. Man var länge med i racet om en topp två-placering men en dålig start på höstsäsongen förstörde möjligheterna.

– Det gnager lite i mig att vi förlorar de tre första matcherna på hösten. Efter sommaren så leder vi serien, säger Falkevall.

Mot ett grinigt Boren så gav Ahmed Tarabeih hemmalaget ledningen efter bara två minuter. Ett resultat som stod sig till halvtid.

Belmin Hrustic stod i mål för VIF under den första halvleken och Edvin Johansson sista 45.

– De gjorde det bra båda två, vi har tre bra målvakter i truppen. "Gurra" (Gustaf Johansson) har ju varit grym den här säsongen. Men vi tyckte att det var läge att lufta våra andra målvakter idag.

Selatin Shaljani utökade till 2–0 i början av den andra halvleken innan Haris Dreco prickade in Vimmerbys sista mål för säsongen fram till 3–0. 

Boren reducerade sedan till 3–1 som blev slutresultatet.

– Matchen i sig var väl inte den bästa, men jag är glad över att vi gjorde över 60 mål och fick mer än 40 poäng.

Dina tankar om nästa säsong, fortsätter du?

– Jag trivs jättebra i Vimmerby med både ledare och spelare runt föreningen, jag har inte bestämt något annat, men vi ska sätta oss ner och diskutera, avslutar Fredrik Falkevall.

Tabellen

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!