Därför är Gullringen ute ur bilden: "Har inte bestämt"

Han har varit jagad av flera klubbar sedan säsongen tog slut. Nu står mittfältaren Linus Hemmingsson vid ett vägskäl. Han väljer mellan två klubbar. "Det kan bli ett beslut snart, men definitivt innan KM", säger 18-åringen från Storebro IF.

Linus Hemmingsson har varit en intressant spelare att värva för många lokala klubbar. Nu står det mellan två klubbar.

Linus Hemmingsson har varit en intressant spelare att värva för många lokala klubbar. Nu står det mellan två klubbar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-12-17 18:59

Han har tränat med Gullringens GoIF, Södra Vi IF och Djursdala SK. Han skulle dessutom ha gjort det med Hultsfreds FK och IFK Tuna. Linus Hemingsson har minst sagt haft en hel del att tänka på den senaste tiden angående sitt klubbval för 2024. Utöver det har hela tiden moderklubben Storebro IF varit ett alternativ. 

Hur blir det?

– Jag vet inte än. Men jag har sagt till Gullringen att jag inte kommer att spela där. Jag tror att det blir bäst för mig att antingen spela i femman eller sexan som det ser ut nu. 

Med Gullringen ute ur bilden står det mellan fortsatt spel i Storebro, eller övergång till Djursdala ett snäpp högre upp i seriesystemet. 

Men frimånaden är över...?

– Ja, men jag har pratat med Fredrik Ströberg (tränare i Storebro) och vi har kommit överens om att om jag vill byta klubb så får jag göra det trots att frimånaden redan är över. 

Om du väljer DSK, vad är det som lockar där?

– Det är bättre fotboll i division fem än i sexan. Sen har jag gjort ganska så många träningar i Djursdala nu och har kommit in bra i laget. Dessutom märker jag att de är väldigt intresserade och vill att jag ska spela för dem. Samtidigt så vore det kul att spela kvar i Storebro och försöka ta steget upp igen. Vi får se hur det blir. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!