Därför är inte fotbollsserierna fastställda

Serieförslagen i flera av våra distriktsserier kom för en tid sedan. Tanken var att de skulle fastställas på representantskapet i Växjö i helgen. Så blev det icke. "Vi har bordlagt division fem-serierna", säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Division fem nordöstra, där Södra Vi IF och Storebro IF är tänkt att ingå i, är ännu inte fastlagd.

Division fem nordöstra, där Södra Vi IF och Storebro IF är tänkt att ingå i, är ännu inte fastlagd.

Foto: Arkiv

Fotboll2019-12-02 12:07

Det gnuggades händer när serieförslaget för division fem nordöstra kom. Åtta lag i trakten hamnade i samma serie (Hultsfreds FK, Södra Vi IF, Djursdala SK, SK Lojal, HM IS, Målilla GoIF, Storebro IF och BK Boston). De inblandade klubbarna jublade. Sedan kom ett nytt förslag från Häradsbäck, som ville se en annan utformning av division fem-serierna. Det förslaget skulle splittra den tänkta "drömserien".  Något beslut är inte taget i frågan, vilket var tänkt att ske i helgen.  

–  Det är en icke tillsatt vakans som ställt till det i division fem. Det blev en vakans sedan Blomstermåla IK och Timmernabbens IF bestämt sig för att gå samman med ett gemensamt seniorlag 2020 i division fem, säger Mats Larlind. 

IFK Borgholm kommer ta Blomstermålas plats i division fyra, däremot är det inte fastlagt vilket lag i division sex som ersätter Borgholm i femman. 

– Alstermo har första tjing på den platsen, sedan är Ariel och Österbymo näst på tur. Det är inte klart än hur det blir. Av den anledningen bordlades beslutet att fastställa division fem-serierna, fortsätter Larlind. 

När kan det bli klart?

– Förhoppningen är att det ska bestämmas den här veckan. Tävlingskommittén har mandatet och uppdraget att göra de justeringar som krävs. Även i division fyra lämnades det in alternativa förslag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!