Gunnarsson om klubbvalet: "Kändes ganska självklart"

Det blev bara en säsong i division 6. Nu är Niklas Gunnarsson tillbaka i Vimmerby IF. "Det känns väldigt bra. Jag är motiverad att spela högre upp igen", säger han.

Tidigare har Niklas Gunnarsson spelat division 2- och 3-fotboll med Vimmerby IF.

Tidigare har Niklas Gunnarsson spelat division 2- och 3-fotboll med Vimmerby IF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-11-07 21:20

I flera år har Niklas Gunnarsson varit en av traktens bästa fotbollsspelare. Därför var det nog många som höjde på ögonbrynen förra hösten – när han som 25-åring valde att ta klivet ner i division 6 och bli spelande tränare i Frödinge/Brantestad.

Förklaringen? Motivationsbrist och ett pågående husbygge.

Nu är huset mer eller mindre klart. Och motivationen är tillbaka. Det gör att den hårdskjutande mittfältaren/anfallaren lämnar FBSK och återvänder till Vimmerby IF.

– Jag tränade med Vimmerby i somras och kände att suget började komma tillbaka. Sedan har det här beslutet vuxit fram. Till slut kändes det ganska självklart att välja Vimmerby. Det är kommunens största klubb och de vill ta klivet upp i division 3 igen. Jag vill vara en del av det.

Niklas Gunnarsson beskriver den senaste säsongen i division 6 som utmanande.

– Många tror säkert att det är enkelt att gå ner och spela i "sexan" om man har varit högre upp. Så är det verkligen inte. Det blir ett helt annat spel. Känslan är att det kan hända vad som helst i division 6, haha. Det är svårare att läsa vad motståndarna ska göra. Vid mina tidigare klubbyten har jag gått uppåt i seriesystemet. Det har faktiskt varit enklare.

– Det har ändå varit en rolig säsong. Det har känts bra, både som spelare och tränare. Sedan hade vi kanske hoppats på att det skulle gå bättre resultatmässigt (FBSK kom åtta).

Varför gick det inte bättre?

– Det var en del småsaker som inte stämde. Bland annat ledde vi med 3–0 mot Tjust, men tappade och förlorade. Vi kanske blev för självsäkra i vissa lägen, säger Gunnarsson som själv gjorde tio mål och kom tvåa i seriens skytteliga.

Men det är historia nu.

Istället är det fullt fokus på den kommande division 4-säsongen med Vimmerby IF. Niklas Gunnarsson är laddad:

– Jag är revanschsugen och kommer köra på för fullt. Så länge alla stannar har vi ett bra lag. Det var viktigt att "Thure" (Rickard Thuresson) och "JC" (Johan Carlsson) lämnade klartecken så tidigt. De har varit med länge och vet vad som krävs för att lyckas.

Tidigare har du spelat på några olika positioner i VIF-tröjan. Har du något önskemål nästa år?

– Jag vill gärna vara forward, men jag spelar där tränaren placerar mig. Om det blir som vänsterback, innermitt eller forward spelar inte så stor roll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!