Hrnic återvänder till DSK: "Får inte ihop det privat"

Dzenan Hrnic är tillbaka i Djursdala SK. Försvararen lämnade för seriekonkurrenten Gullringen för fem veckor sedan, men återvänder redan efter två matcher. "Anledningen är att jag inte får ihop det privat", säger Hrnic.

Dzenan Hrnic är tillbaka i Djursdala igen.

Dzenan Hrnic är tillbaka i Djursdala igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-16 10:34

Dzenan Hrnic klubbval har varit lite av en följetong den här säsongen. I våras bestämde han sig för att lämna Djursdala för Storebro, men ångrade det valet ganska omgående och det blev spel i Djursdala. Inför sommaruppehållet kom beskedet att han valt att byta klubb till Gullringen.

– Jag var nyfiken på att prova på spel i en klubb med lite högre ambitioner, säger Hrnic.

Efter två matcher med Gullringen, där han hoppat in och spelat totalt knappt 30 minuter, kom på tisdagen beskedet att sejouren inte blir längre än så.

– Jag har fått inse att det inte fungerar privat med familjelivet med två små barn att spela vidare i Gullringen. De har tre träningar i veckan som jag känner att jag måste närvara på om jag ska ha en rimlig chans att konkurrera.

Djursdala får därmed välkommen förstärkning i försvaret framöver i sin kamp att rädda nytt kontrakt i fyran. 

– Det känns ändå bra att komma tillbaka och försöka hjälpa Djursdala.

– Det finns inte, och har inte funnits, några hard feelings mellan Dzenan och klubben, så när han tog kontakt var det självklart för oss att välkomna honom tillbaka. Vi är också väldigt tacksamma mot Gullringen som har skött det här på ett snyggt sätt, säger DSK:s sportchef Simon Henriksson. 

Klubbens förhoppning är att försvararen kan vara spelklar redan till matchen mot Tranås FF på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!