Gamleby drar sig ur serien: "Den som klagar vet inte"

Det har inte varit helt enkelt för tränaren Lennie Rosén att få ihop en trupp till Gamleby FF:s matcher den här säsongen. Till slut gick det inte längre.

Gamleby FF:s tränare Lennie Rosén har haft det kämpigt med att få ihop lag hela säsongen och till slut gick det inte längre.

Gamleby FF:s tränare Lennie Rosén har haft det kämpigt med att få ihop lag hela säsongen och till slut gick det inte längre.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2024-09-06 13:35

– Vi visste redan innan att det skulle bli tufft då några skulle börja plugga till hösten, men det som förstörde ordentligt var att Örbäcken startade ett lag och sju spelare från oss försvann dit under frimånaden, berättar Rosén som senare fått avhopp på grund av alla möjliga orsaker.

"En är borta för att han skulle hugga ved och två stycken skulle frosta av frysen. Vår målvakt har feber men spelar ändå. Vi kallar in tre stycken som har fotbollsskor", kommenterade han till VT i början av sommaren.

Ju längre säsongen gick desto värre blev det och i den senaste omgången inkasserade laget sin 14:e raka förlust på 14 spelade matcher när man förlorade hemma mot Ankarsrum med 11–0.

– Nu mot slutet i de två, tre sista matcherna, har det bara varit sju, åtta gubbar på träningarna. Vi har fått kalla in spelare som spelat förr och yngre som är födda 2009 och fick skriva på dagen innan matchen för att få ihop lag. Mot Ankarsrum hade vi ingen målvakt med, säger Lennie och fortsätter:

– Jag ställde frågan i början av veckan vilka som kan vara med i de sista fyra matcherna för säsongen. Det var inte många och då gör vi ingen nytta i serien om vi förlorar med 10–0 eller 20–0. 

Därför togs beslutet att dra sig ur serien.

– Jättetråkigt så klart, men det beror på spelarbrist. Vi gjorde ett försök, men det gick inte. Den som klagar vet inte. Det har varit rejält kämpigt för oss, säger Rosén som nu hoppar av som tränare.

– Vi får se vem som blir tränare nästa säsong, det är inte helt bestämt än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!