"Funkar inte att byta mittfält varje match"

Efter succéstarten som nykomlingar i trean har Kisa BK fyra raka förluster. "Vi har varit väldigt hårt drabbade av skador och sjukdomar på mittfältet på sistone", säger sportchefen Robert Wass inför Kisas möte med Adas United hemma på söndag.

Laurenzo Douglas Larky är aktuell för spel i Kisa BK på söndag.

Laurenzo Douglas Larky är aktuell för spel i Kisa BK på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-03 17:30

Med fyra raka förluster bakom sig skulle man kunna tro att oron sprider sig inom klubben. Så är inte fallet enligt sportchefen Robert Wass.

– Nej, det är ingen panik. Vi jobbar på som vanligt, säger han och pekar på en stor anledning till att det inte klaffat spelmässigt fullt ut på sistone.

– Vi har varit väldigt hårt drabbade av skador och sjukdomar i en enskild lagdel. Då det handlar om mittfältet så har det slagit väldigt hårt. Vi har fått kasta in de spelare vi har och inte kunnat spela med samma uppställning alls på senare tid. 

En spelare som var en del av mittfältet i början av säsongen är Eric Lindblom. 22-åringen är inte en del av truppen längre då han valt att flytta till Stockholm.

– Han var tänkt att ha en viktig roll på mittfältet så det blev ett stort tapp. Det kom lite som en blixt från klar himmel att han valde att lämna. Samtidigt får man ha förståelse för att en ung kille som får chansen att få ett nytt jobb och leva i en ny miljö vill prova det.

När det gäller skadeläget ljusnar det lite för Kisas del.

– Laurenzo (Larky) har tränat för fullt i veckan och är förhoppningsvis redo för spel på söndag. Även Erik Lindblad är på rätt väg, men inte redo för 90 minuter än. Alla spelare behövs på söndag då topplaget Adas United är en tuff uppgift.

Fotnot: Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se på söndag. Sändningen startar 15.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!