Därför har VIF legat lågt: "Risk att man urholkar lag"

Trots ett par tunga spelartapp har Vimmerby IF tagit det lugnt på värvningsfronten under vintern. Istället siktar man på att bygga underifrån med unga och hungriga tjejer. "Man vill inte värva för värvandets skull", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Mikael Rinaldo tar sats mot en ny säsong i division 2 med Vimmerby IF.

Mikael Rinaldo tar sats mot en ny säsong i division 2 med Vimmerby IF.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-12-15 20:45

Malin Engström har lämnat Vimmerby IF för seriekonkurrenten Tjust. Malin Blidfors har valt att spela i Västervik Damfotboll nästa säsong. Och i måndags kunde Sporten berätta att nyckelspelaren Mia Anspach lutar starkt åt att avsluta karriären. Det är givetvis tre tunga tapp för VIF. 

– Rutinmässigt är det tunga namn, säger tränaren Mikael Rinaldo, som ändå hade en föraning om att det kunde bli så:

– Ja, man var ju lite förberedd. Engström visste vi skulle flytta till Västervik, och Blidfors bor i Ankarsrum och är småbarnsförälder. Det blir enklare för dem. Mia har sagt att hon ska lägga av.

Det enda nyförvärvet hittills är Saga Stejdahl, som hämtats in från HM IS. 17-åringen bor i Mariannelund och går gymnasiet i Vimmerby med fotbollsprofil.

– Hon kan absolut vara med och utmana om en plats. Det är en oslipad diamant, menar Rinaldo.

undefined
Saga Stejdahl är Vimmerby IF:s enda nyförvärv så här långt.

Han kan förmodligen också räkna in Emilia Nilsson och Anna Karlsson till nästa säsong, som båda drogs med svåra knäskador under 2020.

– Det blir som två nyförvärv för oss. De båda siktar på att vara tillbaka. Sen har vi något mer på gång, men det är inte kopplat till frimånaden.

Rinaldo fortsätter:

– Samtidigt vill man inte värva för värvandets skull. Då är risken att man urholkar andra lag och tvingar dem till att lägga ner. Vi har många från våra egna led som står på tröskeln till A-laget och det känns jätteskönt.

På ledarsidan kommer man, utöver Rinaldo som huvudtränare, att ha tillgång till två assisterande tränare. Håkan Ericsson och Karin Hillström kliver in i de rollerna.

– Vi vill vara fler ledare på A-sidan och det här gör att vi kommer kunna dela upp träningarna lite mer.

Så här långt har spelarna dock fått klara sig på egen hand. Vimmerby IF har pausat all verksamhet fram till årsskiftet, med anledning av coronapandemin.

– Man är jättesugen på att få träffa tjejerna och få in lite boll i träningen. Jag måste ändå säga att jag är imponerad av hur de har skött egenträningen hittills.

Här är serieindelningen för Vimmerby IF:s division 2-serie 2021: IF Eksjö Fotboll, FC Vetlanda, Frödinge/Brantestad SK, Hultsjö IF Atom, Glömminge-Algustrums IF, Madesjö IF, Runsten-Möckleby IF, Team Södermöre, Rödsle/Oskarshamn, Tjust IF FF och Vimmerby IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!