VIF spelar seriepremiär i Storebro – undviker konstgräs

När Vimmerby IF spelar seriepremiär hemma mot Hallby på lördag sker det på Bruksvallen i Storebro. Anledningen? Det dåliga skicket på konstgräset på Arena Ceos.

Rickard Thuresson är en av Vimmerby IF-spelarna som ställer sig kritisk till konstgräset på Arena Ceos.

Rickard Thuresson är en av Vimmerby IF-spelarna som ställer sig kritisk till konstgräset på Arena Ceos.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-07-01 15:40

Efter en extremt utdragen försäsong ska Vimmerby IF spela seriepremiären mot Hallby på lördag innan sommaruppehållet tar vid. Matchen kommer liksom den senaste träningsmatchen mot Ruda att spelas på Bruksvallen i Storebro.

– Under försäsongen har ovanligt många spelare drabbats av skador i framförallt knä och baksida lår. Ludwig Strömbom och Rickard Thuresson har fått ganska allvarliga problem och flera andra spelare har lidit av mindre skavanker. Det går inte att blunda för att det finns ett samband med det utslitna konstgräset på Arena Ceos så därför har vi valt att träna och spela på naturgräs istället de senaste veckorna, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson som inte räknar med att Ludwig Strömbom och Anton Ljungberg är tillgängliga för spel på lördag.

Rickard Thuresson är en av VIF-spelarna som har drabbats av en skada som går att relatera till skicket på konstgräset.

– Det är en menisk som stökar. Men det är inte så illa som många andra i laget har det. Men nu har jag vilat i två veckor så får vi se om jag kan spela matchen till helgen, säger Thuresson som inte är nöjd med statusen på sin hemmaplan.

– Det har nått sitt bäst föredatum för länge sen. Ingen ska spela på det där gräset. Varken senior eller ungdomsspelare. Ingenting av gräset står upp, säger han. 

David Lindgren, verksamhetsansvarig i VIF, har full förståelse för att klubbens herrlag undviker konstgräset.

– Herrlaget har haft många skador i år och jag förstår att man inte vill träna och spela där för att inte riskera att drabbas av fler skador. Det var juste av Storebro IF att ställa upp och låna ut Bruksvallen till oss så vi får en bra lösning, säger Lindgren som tycker det är olyckligt att man inte har hittat någon lösning på att byta ut konstgräset snabbare.

– Särskilt när man ser att det dåliga skicket på gräset leder till skador hade jag gärna sett att man varit lite mer angelägna från kommunens sida att lösa det här så fort som möjligt. Samtidigt måste man ha respekt för att sådana här processer kan ta tid.  

Jonas Johansson på Gatukontoret i Vimmerby kommun skriver följande i ett mejl till Sporten om konstgräsbytet: 

"Vi är i slutet på upphandlingsprocessen. Så just nu kan jag ej ge er datum på när bytet kommer ske. Men allt pekar på att vi ligger ”spot on” på planeringen vi haft från start."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!