Därför lirar inte nyförvärvet i kväll: "Kommer tillföra massor"

Tillbaka – i precis rätt läge! Ilhan Jejna återvänder som ni säkert vet till IFK Tuna. Tränaren Lasse Gustavsson är mycket nöjd med nyförvärvet från Vimmerby IF: "Ilhan kommer tillföra massor", säger han inför mötet mot tabellfyran Tjust.

Ilhan Jejna lämnar Vimmerby IF för sin tidigare klubb IFK Tuna

Ilhan Jejna lämnar Vimmerby IF för sin tidigare klubb IFK Tuna

Foto: Michael Nordin

Fotboll2024-06-11 11:58

I kväll tar IFK Tuna emot Tjust på Tunhamra.

Det mesta tyder på att en seger i princip är nödvändig för att laget ska kunna fortsätta ha förhoppningar om att blanda sig i den absoluta toppstriden när höstsäsongen nalkas sitt slut. För det är ju så. IFK har halkat efter i tabellen efter en trög vår. Tuna är på sjunde plats och är 14 poäng bakom IFK Västervik inför den tionde omgången. 

Frågan är då om det purfärska nyförvärvet från VIF, Ilhan Jejna, spelar redan i afton?

– Tyvärr är han inte spelklar i den här matchen, säger Lasse Gustavsson. 

Men snart så...

Vad tror du att han kommer att tillföra?

– Väldigt mycket. Han tränade med oss i går (måndag) och det märktes att han var sugen. Han visade fin attityd, drev på framåt och det var tydligt att han ville något. Det såg jättebra ut. Han kommer bli en bra förstärkning, antingen som back eller mittfältare. 

IFK Tuna kommer till matchen med något stukat självförtroende efter några mindre bra insatser. Förlusten mot dåvarande jumbon Södra Vi (1–3) förra veckan var en stor besvikelse. Då saknades en del spelare och IFK fick dessutom ett par skador. 

Hur är läget i truppen nu?

– Tja, vad ska jag säga. Det är stor omsättning på spelare jämfört med förra matchen. Det är lite halvrisigt på sina håll med skador och sjukdomar. "Fille" (Filip Gustavsson) och "Ludde" (Ludvig Gustavsson) är sjuka. Johan Lundin (knä), Anton Carlsson och Nimrod (Tesfamicael Kibrom) kan inte heller vara med. Så det är nästan ett helt nytt lag. 

På pluskontot tillkommer Alexander Gustafsson, Viggo Alexandersson, Joakim Hammar och Anthón Bekesi och kanske ytterligare någon jämfört med mötet mot Södra Vi. 

• I samma serie i kväll tar topplaget Hjorted/Totebo emot Djursdala SK i en spännande drabbning. Vi är på plats i Hjorted och liverapporterar matchen från 18.55.

undefined
Tabellen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om