Bra mix ska ge HFK bredd och ett lyft

Hultsfreds FK har lyft upp sitt F06-lag till seniortruppen inför säsongen. "Det gör att vi är mycket mer folk på träningarna och det känns som ett jättelyft", säger Julia Ingemarsson som tillhör de mer rutinerade spelarna i laget.

Hultsfreds trupp har förstärkts med spelare från klubbens F06-lag inför säsongen. De ses på den nedre raden. Fredrik Widéen är ny i ledarstaben och Julia Ingemarsson är en av lagets mer rutinerade spelare.

Hultsfreds trupp har förstärkts med spelare från klubbens F06-lag inför säsongen. De ses på den nedre raden. Fredrik Widéen är ny i ledarstaben och Julia Ingemarsson är en av lagets mer rutinerade spelare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-17 12:00

AVSPARK 2022

Julia Ingemarsson slog själv igenom tidigt och har varit en profil inom den lokala fotbollen under många år. Som 28-årig tvåbarnsförälder är fotbollen inte en lika central del i livet, men hon har valt att inte släppa den helt.

– Det är klart att jag har tänkt igenom om det verkligen är värt tiden och kraften man lägger ner, särskilt nu när jag har familj. Jag har kommit fram till att det ändå är värt det. Det är fortfarande så kul att spela och vara med och känna sammanhållningen i laget. Det underlättar också att det finns förståelse för att man kanske inte kan vara med på alla träningar och matcher. 

Efter två säsonger med enkelserier ser hon extra mycket fram emot att få spela en hel säsong och i en ny serie.

– Förra säsongen spelade vi i en serie med många lag från Kalmar. Nu är det mer lokal prägel, både i trean och med B-laget i fyran. Sedan ska det bli roligt att få möta alla lag två gånger igen, även om det kan bli en liten chock att spela så mycket matcher igen, haha.

HFK har breddat truppen rejält inför säsongen genom att plocka upp hela klubbens F06-lag i seniortruppen.

– De yngre tjejerna tillför väldigt mycket och det är kul att se att de utvecklas av att komma upp på seniornivå. Det sporrar oss äldre att jobba hårdare.

Tillskottet innebär även att HFK:s ledarstab förstärkts av Fredrik Widéen, som tidigare tränat flicklaget.

– Nu har vi en seniortrupp på drygt 20 spelare och det behövs för att vi ska kunna ha två lag i seriespel. Ett par av de yngre spelarna fick prova på spel i fyran redan ifjol. I säsongens första match hade vi en startelva med en snittålder på under 16 år och gjorde en bra match, säger Widéen.

Han har själv en lång idrottslig bakgrund, som bandyspelare i Målilla.

– Det är kul att vara tillbaka igen och känna samhörigheten i ett lag, nu som ledare. Den biten har jag saknat sedan jag lade av.

Hultsfred hängde kvar med knapp marginal i trean förra säsongen. 

– Visst vill vi vinna så många matcher som möjligt, men det viktigaste är ändå att vi har kul tillsammans och ser till att hålla damfotbollen på orten igång.

Seriepremiären spelas borta mot Tranås B den 24:e april.

Nyförvärv: Alma Persson, Rosenfors.

Förluster: Elin Lindkvist, Vimmerby Ida Lipic, Vetlanda och Tilde Johansson, Frödinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!