Därför skjuter Småland fram serieanmälan: "Bra steg"

Mer tid, en lugnare process och större möjligheter för klubbar att parera eventuella spelartapp under frimånaden. Smålands FF har bestämt att skjuta fram serieanmälningarna till den sista december. "Ett bra steg", säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund.

Serieanmälan skjuts fram i tiden, vilket kan underlätta för många klubbar i Småland till nästkommande säsong.

Serieanmälan skjuts fram i tiden, vilket kan underlätta för många klubbar i Småland till nästkommande säsong.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-11-11 14:21

Han säger att det har varit ett önskemål från tävlingskommittén i många år. Att det nu blir en förändring har alltså inte med pågående coronapandemin att göra. 

– Nej, inte alls. Vi ser den här förändringen som positiv ur många olika aspekter. Inte minst då för många av klubbarna i Småland.

Tidigare har senaste datumet för serieanmälan i division fyra och fem på herrsidan, och division tre på damsidan, varit daterad till månadsskiftet oktober/november. Nu skjuts det alltså framåt i tiden till den sista december, vilket är samma datum som för division sex herr och division fyra dam. 

– Det finns flera fördelar. Eftersom frimånaden pågår mellan 15 november och 15 december, så är det många klubbar som fått helt andra förutsättningar när väl frimånaden är över. Vissa har tappat ett halvt lag och vill då egentligen begära sig ner en division. Men det har ju varit svårt då serieanmälningarna sedan länge redan ska ha varit inne hos oss på förbundet, säger Mats Larlind. 

Han säger att serieförslagen i alla serier på distriktsnivå i Småland nu kommer att presenteras efter årsskiftet. 

Det traditionella representantskapet som hålls vid ett tillfälle varje höst, och där alla klubbar i Småland har möjlighet att komma till tals, flyttas också framåt i tiden, till februari. 

– Man kan säga att det är tävlingskommitténs årsmöte där vi diskuterar serieindelningar, motioner och tävlingsbestämmelser för kommande säsong. 

Mats Larlind märker redan nu en tydlig förändring i sitt arbete efter beslutet att flytta fram sista-datumet för serieanmälan. 

– Ja, verkligen. Det är väldigt lugnt. Normalt sett brukar det här vara en hektisk period där många klubbar hör av sig och har frågor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!