Därför valde han IFK Tuna: "Derbyna sticker ut"

Nästa säsong kommer Thomas Kongstad att stå vid sidlinjen och leda IFK Tuna. Nu berättar den mångårige tränaren om varför han valt att ta ett tränaruppdrag igen efter att ha varit borta från fotbollen under en tid. "Det har funnits ett sug att komma tillbaka", säger han.

Thomas Kongstad under sin tid som tränare för Västerviks FF. 2021 leder han IFK Tuna.

Thomas Kongstad under sin tid som tränare för Västerviks FF. 2021 leder han IFK Tuna.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-12-28 16:50

Thomas Kongstad är ett välkänt namn och ansikte i Västervikstrakten. 52-åringen förknippas kanske framför allt med Västerviks FF, där han var tränare i många år. Därefter har han haft hand om både Högsby IK och Ankarsrums IS. 

Han har också en sejour som assisterande tränare i Vimmerby IF bakom sig. 2021 är han tillbaka i samma trakt. Kongstad är IFK Tunas nya huvudtränare. 

– Vi hade diskuterat under en tid och till slut kom vi i mål. Det känns jättebra, säger Thomas Kongstad, som hållit sig borta från fotbollen de senaste åren. 

Vad har du för relation till IFK Tuna och varför föll valet på dem?

– Jag har ingen direkt relation till Tuna. Jag har inte varit i Tuna, varken som tränare eller som spelare, så det är mycket nytt. Men anledningen till att jag nu väljer att hoppa på det är för att det funnits ett sug att komma tillbaka till träningsplanen. En annan anledning är derbyna mot Vimmerby och Gullringen, som sticker ut. Men den stora delen är ändå lusten att komma tillbaka. 

Hur säsongen 2021 kommer att se ut är i nuläget oklart, både för IFK Tuna och alla andra lag.

– Jag hoppas och tror att man gjort ett bra jobb med spelartruppen. Det har kommit in några nya och jag hoppas att resten har bestämt sig för att stanna kvar. Vi ska jobba med det som finns, säger Kongstad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!