Kisa BK fyller på ledarstaben – han kliver in

Dagen innan premiären i division 3 har Kisa BK fyllt på sin ledarstab. Rutinerade Claes Creutz kliver in och blir assisterande tränare. "Jag hoppas kunna bidra med min rutin", säger Creutz.

Claes Creutz tar klivet in i Kisa BK:s ledarstab.

Claes Creutz tar klivet in i Kisa BK:s ledarstab.

Foto: Arkiv/Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-08 19:00

På lördag spelar Kisa BK en efterlängtad division 3-premiär, när Nässjö FF gästar Kisa IP. Då får man också förstärkning vid sidan om. 

Claes Creutz kommer att kliva in i ledarstaben.

– Vi har inte gjort upp exakt vad vi ska kalla rollen, men visst, vi kan väl kalla det en assisterande roll, säger Creutz.

Han kommer nu tillbaka till moderklubben, där han varit verksam som både ledare och spelare. Senaste tränaruppdraget var i Gullringens GoIF, där han var assisterande tränare. Han har på senare tid även varit med som målvaktstränare för Rimforsa IF:s damlag och kommer att fortsätta hjälpa till på den fronten.

– Egentligen var det Björn (Blomberg, tränare i KBK) som hörde av sig och tyckte att jag skulle vara med. Kisa var på mig lite redan i höstas, säger Creutz och fortsätter:

– Nu kände jag att det hade varit kul med lite fotboll igen. Kisa har ett väldigt intressant lag med många unga spelare. Det gäller att få ihop laget och få alla att både försvara och anfalla. 

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Min rutin. Alberis (huvudtränare i KBK) har massvis av erfarenhet som spelare, men kanske inte fullt lika mycket som ledare. Där kan jag kanske komma in med lite andra ögon.

Och redan på lördag är det alltså full fart, när KBK premiärspelar.

– Nässjö brukar alltid ha ett bra lag i och med sitt stora upptagningsområde. Det ska bli väldigt roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!