David lägger skorna på hyllan

David Johansson är en av traktens största fotbollsprofiler. Med sin vinnarinstinkt och sina ledaregenskaper har han varit en av Gullringens bästa spelare under en rad av år. Nu lägger han av. - Jag har velat fram och tillbaka länge, därför känns det ändå skönt att jag fattat ett beslut.

David Johansson, här omklappad efter ett mål, har bestämt sig för att sluta. Ett hårt slag för Gullringen.

David Johansson, här omklappad efter ett mål, har bestämt sig för att sluta. Ett hårt slag för Gullringen.

Foto:

Fotboll2012-01-24 07:24


För någon månad sedan tackade Tobias Carlsson för sig och beslutade sig för att vända tillbaka till moderklubben Slätmons BK. Inte heller hans mittbackskollega David Johansson ska fortsätta.
- Det har inte varit ett lätt beslut. Jag har vänt fram och tillbaka under en lång tid. Ena stunden har jag bestämt mig för att sluta, i andra har jag nästan tackat ja till en fortsättning, säger den 29-årige backen som har Vimmerby som moderklubb och som även har spelat för Norrköpingsklubben Sylvia.
Nu har han gjort sitt val:
- Jag har berättat för Gullringen att jag slutar. Det har varit en utdragen process, men det känns ändå som att jag varit ute i god tid och berättat att jag varit osäker inför kommande säsong. Sedan blev det ännu svårare när Nicke (Niklas Johansson) blev tränare. Jag vet att han gör ett bra jobb.

Ska bli pappa igen
I vår ska David Johansson bli pappa igen och det är främst det som har varit det avgörande skälet till att han slutar:
- Jag vill vara hemma och närvarande. Barnen är bara små en gång i livet. Det känns som att jag är färdig med fotbollen för tillfället, sedan hoppas jag kunna jobba med fotbollen på något sätt i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!