De är redo för fotbollsfesten

"Mål, mål, mål. Mera mål. Mål, det kommer det att bli". Så lyder Markoolios slagdänga från 1999. Och mål, massor av sköna mål, kommer vi få se när Bullerby Cup inleds på torsdag. "Det är alltid en höjdpunkt och cupen är viktig både för Vimmerby som stad och kommunen", säger Bullerby Cup-generalen Leif Carlsson.

Snart är det dags igen. På torsdag inleds den 42:a årgången av ungdomsturneringen Bullerby Cup i Vimmerby. Här ser ni några av de cirka 650 funktionärer som gör det möjligt att arrangera turneringen.

Snart är det dags igen. På torsdag inleds den 42:a årgången av ungdomsturneringen Bullerby Cup i Vimmerby. Här ser ni några av de cirka 650 funktionärer som gör det möjligt att arrangera turneringen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-07-23 19:57

Ska vi ta råfaktan först: Håll till godo. 166 lag deltar, med cirka 3 000 spelare och ledare på plats. Nära 500 matcher ska spelas på 15 planer (Ceosvallen och Vimarvallen). Några matcher på Vimarskolan blir det dock inte 2018. Ungefär 650 funktionärer jobbar på cupen, med 40 domare. Så där, då har ni lite info om årets Bullerby Cup.

En viktig fråga i torkan och värmeböljan. Hur är planerna?

– Vi ligger bra till. De är gröna på Ceos då vi i år haft möjlighet att vattna. Det har såklart varit en utmaning för oss med tanke på värmen, men det ser bra ut, menar Leif Carlsson.

Just planernas standard har varit en nöt att knäcka de senaste åren.

– Vi har haft några jobbiga år. 2015 hade vi översvämning medan vi haft torka både 2016 och 2017.

Leif Carlsson är övertygad om att de dåliga planerna har bidragit till att antalet lag i år har minskat. Från förra årets 192 till 166.

– Det tror jag är den största anledningen, sedan har nog spelformen också gjort sitt till. Där vi numera inte ska räkna tabeller. Det fanns ett förslag från förbundet att det skulle vara tabellöst för tioåringarna och att det skulle räknas på det gamla sättet för de som är tolv år. Men förslaget gick inte igenom.

Carlsson fortsätter:

– Det är som det är med det. Det är bara att förhålla sig till det och göra det bästa vi kan. Vi hoppas att det är en tillfällig dipp med minskade antal lag. Vår målsättning med Bullerby Cup är att göra några dagar i Vimmerby så trivsamma som möjligt för så många som möjligt: spelare, ledare, föräldrar och anhöriga.

Vimmerby IF kommer precis som tidigare samarbeta med Frödinge Brantestad SK, Södra Vi IF och Storebro IF.

Leif Carlsson vill gärna lyfta fram funktionärerna lite extra:

– Utan dem skulle cupen inte kunna genomföras. De gör ett fantastiskt jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!