de Bruyne segerfixare för City i derbyt

Manchester City behåller försprånget i Premier League-fotbollen. Den belgiske stjärnan Kevin de Bruyne var inblandad i det mesta när serieledaren vann hemmaderbyt mot Manchester United med 4–1.

Kevin De Bruyne skjuter in 2–0 bakom David de Gea.

Fotboll2022-03-06 19:28

Jagande Liverpool fortsatte sitt segertåg på lördagen och satte press på Manchester City i tabelltoppen. Då visade den regerande mästaren styrka i derbyt mot rivalen United.

Nu är försprånget återigen sex poäng (med en match mer spelad än Liverpool).

– Det handlar om att vinna match för match. De satte givetvis press på oss genom att vinna sin match, men jag tycker att vi svarade på ett bra sätt, säger Kevin de Bruyne i Viaplay.

de Bruyne storspelade

Och det var mycket tack vare Kevin de Bruyne som City kunde fira efter slutsignal. Den 30-årige mittfältsdirigenten svarade för två mål själv och spelade fram till ett tredje i derbytriumfen.

Redan i den femte minuten slog han till direkt på ett lågt inspel och rullade in 1–0.

Den 21-årige engelsmannen Jadon Sancho, som tillbringade tre år i Citys akademi som tonåring, skruvade in kvitteringen en kvart senare.

Men det här skulle bli hemmalagets kväll.

Kort därefter höll sig de Bruyne framme igen och nöp dit 2–1, och i andra halvlek slog han hörnan till Riyhad Mahrez, som med en läcker halvvolley utökade ledningen.

Mahrez bättrade sedan på sin målskörd på tilläggstid och fastställde segersiffrorna till 4–1.

– De försökte pressa oss, och lyckades ganska bra i första halvlek. I andra halvlek kom vi till fler chanser och hittade mer ytor, och jag tycker att vi spelade riktigt bra i andra halvlek, säger de Bruyne.

Den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för gästerna. Talangen Anthony Elanga fick återigen chansen från start för United, men byttes ut i den 64:e minuten utan att ha gjort särskilt mycket väsen av sig.

Viktig Arsenal-seger

Arsenal tog en viktig 3–2-seger borta mot Watford i kampen om en topp fyra-placering. Trepoängaren innebär att Londonlaget övertar fjärdeplatsen från Manchester United.

Norrmannen Martin Ødegaard öppnade målskyttet i den femte minuten, men kort därpå cykelsparkade Cucho in kvitteringen.

Den 20-årige talangen Bukayo Saka återgav Arsenal ledningen efter en halvtimme, och i inledningen av andra halvlek smällde Gabriel Martinelli in 3–1.

Bottenlaget Watford lyckades reducera i slutminuterna genom Moussa Sissoko, men närmre än så kom inte hemmalaget.