De får behålla truppen – oavsett hur det går

Med en omgång kvar av division 4-serien ligger Västerviks FF på kvalplats – en poäng efter serieledande Glömminge. Arbetet med truppen inför nästa säsong är i full gång – och det ser lovande ut...

Västerviks FF jagar seriesegern i division fyra. Hur det än går, om det blir uppflyttning eller inte, så har klubben fått positiva besked från flera spelare angående nästa säsong.

Västerviks FF jagar seriesegern i division fyra. Hur det än går, om det blir uppflyttning eller inte, så har klubben fått positiva besked från flera spelare angående nästa säsong.

Foto:

Fotboll2017-09-28 16:35

– Oavsett hur det går så har vi fått positiva besked. Ingen har aviserat att de kliver av, snarare tvärtom, säger Björn Karlsson från VFF:s sportgrupp.

Känslan har annars varit att det är lite nu-eller-aldrig-läge för Västerviks FF, med tanke på de förstärkningar man fick inför innevarande säsong. Men några sådana signaler finns inte, enligt Karlsson.
– Den stomme vi har vill fortsätta, även om det inte blir avancemang. Vårt huvudsakliga fokus den här säsongen har varit att få ihop gruppen och allt runtomkring, vilket har funkat jättebra. 
– Skulle vi missa division tre i år så kan vi kanske spänna bågen ytterligare till nästa år. Nu tror jag dock att grabbarna i laget grejar avancemang redan i år.

Magnus Fält gör sitt första år som huvudtränare för a-laget och den sportsliga ledningen i Västerviks FF  är nöjda med det arbete Fält, tillsammans med sina assistenter, uträttat.
– Det är vi absolut. Det var lite motigt resultatmässigt i våras men nu har de ju verkligen hittat rätt, säger Björn Karlsson.

Tränaren Magnus Fält själv är öppen för en fortsättning över nästa säsong – men han har inte hört något från ledningen ännu.

– Det vore roligt att köra vidare nästa år, om föreningen skulle vilja det. Jag kände varken Per-Inge Gustavsson, Janne Nilsson eller Mattias Karlberg jättebra innan men det har funkat hur bra som helst. Jag hoppas att de hör av sig, säger Fält.

– Men det viktigaste är att man har spelarnas förtroende, det betyder mest, avslutar Fält.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!