Hebe får fira i kavaj: "Hade sett fram emot att avgöra hemma"

På söndag skulle IF Hebe få säkra seriesegern. Så blir det inte. Motståndaren Gamleby FF har dragit sig ur serien. Lagets skyttekung Johan Nilsson gläds åt seriesegern, men är samtdigt besviken. "Vi hade laddat för att avgöra hemma på söndag", säger han.

Hebe får fira seriesegern i förtid efter att helgens motståndare Gamleby har dragit sig ur serien.

Hebe får fira seriesegern i förtid efter att helgens motståndare Gamleby har dragit sig ur serien.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-05 20:45

Med 13 segrar och en förlust under säsongen kommer det inte som någon överraskning att det är IF Hebe som tar hem Division 6 Vimmerby i år. Laget har övertygat stort och på söndag var det meningen att de skulle sätta pricken över i:et och ta klivet upp i femman genom att besegra tabelljumbon Gamleby FF på hemmaplan. 

På torsdagen kom dock besked från Gamleby att de inte får ihop lag och väljer att dra sig ur serien.

– Jag pratade med en ledare från Gamleby idag och han var förtvivlad över situationen. Det är väldigt tråkigt för dem att det blir så här.

Beskedet från Gamleby innebär samtidigt att Hebe blir "mästare i kavaj". I och med att Gamleby drar sig ur serien stryks deras resultat från säsongen helt. Hebe tappar därmed tre poäng och går från 39 till 36. Serietvåan Frödinge tappar i sin tur från 29 till 26 poäng. I och med att båda lagen bara har tre matcher kvar att spela i serien och Hebe leder med tio poäng är saken klar.

Hur känns det?

– Först och främst är jag lycklig och stolt över att vi lyckades med målet att vinna serien och ta oss upp i femman. Samtidigt är det givetvis tråkigt att avgöra på det här viset. Vi hade laddat och sett fram emot att få göra det ute på planen på söndag. Nu skjuter vi lite på det stora firandet och tar det i samband med hemmamatchen mot Örbäcken på lördagen helgen därpå. Då har vi planerat för segerbankett på Folkets Hus på kvällen.

En liten detalj grämer ändå Nilsson. Den där enda förlusten som kom mot Frödinge borta med 4–3 för ett par veckor sedan.

– Ja, som Arsenalsupporter hade jag gärna sett att vi hade upprepat deras bedrift och gått igenom serien obesegrade. Det är svårt att vinna alla matcher oavsett nivå, och Frödinge var bättre än oss den gången. De är för övrigt ett av få lag i serien som försöker spela en riktig fotboll så jag håller en tumme för att de kniper andraplatsen och får chansen att kvala uppåt.

Hur pass rustade är ni för femman?

– Får vi behålla stommen och släppa fram ett par unga lovande spelare som vi har så kommer vi klara oss bra, säger Nilsson som har längtat efter att gå upp igen.

– I början av 2000-talet var vi i femman många år och kvalade till och med till fyran någon gång. Det ska bli väldigt roligt att spela där igen. Hoppas att HFK och Lojal hänger kvar så vi får roliga derbyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!