De fick ta emot första upplagan av Kjell Anderssons minnespris

Vimmerby IF delade på onsdagskvällen ut den första upplagan av Kjell Anderssons minnespris. Mottagare blev grannklubben Storebro IF.

Nicklas Johansson delade ut priset till kollegan Kjell Anderssons minne till Storebro IF. Representerade av fr.v: Caroline Hemmingsson, Eva Kindstrand Ströberg, Mats Jacobsson och Ove Olsson.

Nicklas Johansson delade ut priset till kollegan Kjell Anderssons minne till Storebro IF. Representerade av fr.v: Caroline Hemmingsson, Eva Kindstrand Ströberg, Mats Jacobsson och Ove Olsson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-04 19:25


Kjell Andersson gick hastigt bort i slutet av 2023. Han var en stor del av Vimmerby IF och framförallt Bullerby Cup. För att hedra hans minne har nu klubben delat ut ett pris.

Så här lyder motiveringen som VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren läste upp i samband med en träff med funktionärer för just Bullerby Cup på Brygghuset på onsdagskvällen.

undefined
David Lindgren läser upp motiveringen.

"Minnespriset bestämde vi, tillsammans med Kjells familj, skulle gå till någon som i Kjells anda har samma positiva inställning och förmåga att se lösningar framför problem. För det är så vi minns föreningsmänniskan Kjell Andersson. Alltid med ett leende när man sågs, under mötet kunde det förbytas till en funderarpose men till slut var leendet och lösningen tillbaka.

Mitt första år vid bestämmarbordet så såg det ut att regna vilket gjorde mig orolig inför fotograferingarna. Kjell, lugn som en filbunke, tittade bara på mig och undrade vad jag trodde vi fanns till för- det är vi som löser utmaningarna som dyker upp. Annars är det inte lika kul.

I år känns det lite speciellt att få uppmärksamma någon i Kjells minne, det ofattbara är fortfarande så nära i våra minnen. Desto roligare att känna att vi tror att Kjell själv hade hyllat det engagemang, positiva inställning och de lösningsorienterade möten som inleds och avslutas med leenden tillsammans för att trolla fram en ny camping och spelplats till Bullerby Cup. Något vi vet att han såg i sin egna utvecklingsplanering av cupen.

Så vi är glada och stolta att dela ut det första priset i Kjells minne och anda till Storebro IF."

Storebro IF:s ordförande Eva Kindstrand Ströberg tog emot priset och var både glad och överraskad över uppmärksamheten.

– Det är verkligen en ära för oss att ta emot det här priset. Vi som förening har haft mycket med Kjell att göra under de 15 år som vi haft förläggning i Storebro under Bullerby Cup. I år var första gången som ordnade med camping och spelade matcher på Bruksvallen. Då har vi fått jobba i hans andra och tänka när problem uppstår att ingenting är omöjligt.

Prischecken var på 10 000 kronor och det är pengar som kommer väl till pass för föreningens breda verksamhet.

– Exakt vad vi ska använda pengarna till vet jag inte, men vi har ständigt projekt på gång så de kommer göra nytta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!