Veckans elva: Här är spelarna som varit bäst

Det var som vanligt hård konkurrens om platserna. Till slut kom vi fram till elva spelare. Här presenterar vi veckans elva!

Vilka lokala spelare har gjort störst avtryck den senaste tiden? Här är vår elva med de vi tycker har gjort bra ifrån sig.

Vilka lokala spelare har gjort störst avtryck den senaste tiden? Här är vår elva med de vi tycker har gjort bra ifrån sig.

Foto: Magnus Strömsten/Haris Dreco

Fotboll2022-05-05 15:45

MÅLVAKT: 

Petter Gustafsson, Gullringens GoIF: Gullringen tog sin första trepoängare – och Gustafsson fick hålla sin första nolla. Stod för en nyckelräddning i första halvlek, precis innan laget tog ledningen. Lugn och trygg i övrigt.

BACKAR:

Björn Stridh, Djursdala SK: Succélaget Djursdala har imponerat som nykomlingar. Björn Stridh har tagit ett stort ansvar i backlinjen. Gör alltid det enkla och står allt som oftast rätt.

Markus Stjernström, IFK Tuna: Den notoriske målskytten i Timmernabben, August Norell, fick ingen lätt resa borta mot Tuna. Stjernström plockade ner honom och höll honom mållös. Tuna vann också till slut, med 3–2.

Albin Gustafsson, Gullringens GoIF: Inledde GGoIF:s bortamatch mot Malmbäck som forward. Där stämde det inte riktigt. När han väl fick kliva ned på sin vanliga högerbacksplats blev det betydligt bättre. En av planens bästa.

Hugo Johansson, Rimforsa IF: Tagit en plats i RIF-försvaret och gjort det bra. Stod för en fin insats hemma mot Hjulsbro, trots att det "bara" blev en pinne.

undefined
Björn Stridh, Djursdala SK.

MITTFÄLTARE:

Anton Brorsson, Vimmerby IF: Fått stort förtroende på mitten i VIF den här säsongen och startat alla tre seriematcher. När VIF vände underläge 0–1 till seger med 3–1 mot Ölmstad var det han som höll sig framme och gav laget den viktiga ledningen. Väldigt nyttig spelare.

Petter Melkersson, Rimforsa IF: På tal om nyttiga spelare... Melkersson har i princip hela registret. Var väldigt bra och gjorde mål i Rimforsas kryssmatch mot Hjulsbro.

Dennis Davidsson, HM IS: Sensationell start på säsongen av HM IS, som toppar "femman". Davidsson är en av nycklarna i laget. En av planens giganter när man avfärdade Fårbo med klara 3–0.

undefined
Lojal och Jetmir Shehi har haft en rolig säsongsinledning.

ANFALLARE:

Jetmir Shehi, SK Lojal: Lagets stora kreatör. Ligger bakom det mesta i offensiv väg för Lojal. I premiären mot Målilla satte han två (en touch ifrån alla tre). Mot Hjorted/Totebo sist fick han göra ett "äkta" hattrick, med tre mål i första halvlek. 

Erik Ståhlgren, IF Hebe: Gjorde comeback i moderklubben – och levererade direkt. Den kvicke anfallaren hittade rätt tre gånger om i 7–1-segern mot Virserum. Alltid ett hot i djupled och väldigt jobbig att möta.

Simon Sverre, Hägerstads IF: Duktige Sverre har redan gjort tre mål för nykomlingen i "femman". Mot Falerum senast var det han som låg bakom den viktiga poängen HIF till slut tog. Gjorde två mål och spelade fram till ett i upphämtningen till 3–3. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!