De klubbarna har kontaktat VIF:s nyckelspelare

Eventuellt kommer Ludwig Strömbom flytta till Linköping – men den duktige ytterbacken utesluter inte en fortsättning i Vimmerby IF.

VIF-backen Ludwig Strömbom, till höger, uppvaktas återigen av division 3-klubben Högsby.

VIF-backen Ludwig Strömbom, till höger, uppvaktas återigen av division 3-klubben Högsby.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-12 19:15

– Min tjej pluggar i Linköping, så jag har planer på att flytta dit. Sedan får vi se om det blir det här eller nästa år. Oavsett vilket kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta i Vimmerby. Det går säkert pendla och göra något bra av det.

Är det några andra klubbar som rycker i dig?

– Högsby och Hultsfred har ringt, men det känns väl inte jätteaktuellt just nu.

22-årige Ludwig Strömbom, som har kontrakt med VIF även nästa säsong, kommer dock provträna med division 3-laget Högsby inom kort.

– Ja, det är tanken. Även om det inte är speciellt troligt med en övergång ska jag i alla fall dit och testa. Enligt mitt kontrakt kan jag lämna för en klubb som spelar högre upp.

– Men som sagt: jag tror inte att det blir något. Det som framför allt talar emot Högsby är det geografiska läget. Det är åt helt fel håll för mig. Då är det mer aktuellt att pendla mellan Linköping och Vimmerby.

Som bekant fick VIF nöja sig med en fjärdeplats i division 4. Ludwig Strömbom säger så här om årets säsong:

– Det var ett misslyckande. Vi hade ett tillräckligt starkt lag för att gå upp i trean igen och borde ha gjort det bättre. Överlag var det en något märklig serie. Jag tycker att vi, Myresjö och Gullringen var bättre än Stensjön som kom tvåa. Å andra sidan ljuger väl inte tabellen...

Din insats...?

– Nja, det var sådär. Jag kände mig inte lika bra tränad som tidigare. Kanske påverkades motivationen negativt av coronauppehållet. Jag har mer att ge, säger Ludwig Strömbom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!