De satsar mot toppen i division fyra

Förra säsongen var man en ribbträff ifrån att ta kvalplatsen till division tre. Nästa säsong vill man återigen vara med och slåss i toppen. Vi tog ett snack med Tomas Andersson, tränare i Stensjöns IF, för att kolla läget.

Stensjöns IF föll på målsnöret förra säsongen.

Stensjöns IF föll på målsnöret förra säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-12-11 07:10

Västerviks FF vann division fyra-serien, där bland andra IFK Tuna och Gullringen spelade, förra säsongen. Där bakom slogs flera lag om den viktiga kvalplatsen uppåt. Ett av dem var Stensjöns IF, som till slut var närmast av alla men som föll på ett mål i målskillnaden till förmån för Aneby.
– Vi kan inte vara annat än nöjda ändå. Till slut var vi ett ribbskott ifrån kvalet och en poäng ifrån seriesegern, säger Tomas Andersson, som kommer att fortsätta som huvudtränare för SIF nästa säsong. 

Stensjön har fått behålla den största delen av sin trupp men har tappat ett par viktiga pjäser. En av dem är mittbacken Patrick Bellander, som bestämt sig för att lämna.
– Det är en duktig spelare som är stor och stark, säger Andersson. 

Å andra sidan har man fått tillbaka mittfältaren Antonio Crnoja, som var skadad under förra säsongen. Dessutom har man värvat målskytten Joakim Strand från Anneberg. Man hoppas också kunna behålla den förre VIF-spelaren Alexander Jonsson.
– Vi hoppas verkligen att Alexander stannar.

Nästa säsongs division fyra-serie ser på pappret ut att bli mycket tuff. Där finns Tranås, Vimmerby IF, Gullringen, IFK Tuna, Aneby och Hvetlanda GIF, bland andra. Och så Stensjön, som satsar uppåt i år igen. 
– Jag kan tänka mig att Vimmerby, Tranås och Gullringen kommer vara med i toppen. Men vi vill vara med där uppe igen och vill verkligen ta steget nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!