Serieledarna har guldläge att studsa tillbaka mot jumbon

4–0-förlusten i toppmötet med Ulricehamns IFK förra helgen var en duktig smäll. Vimmerby IF ser ändå ut att kunna resa sig snabbt då tabelljumbon Eksjö väntar på hemmaplan på lördagen. "Vi har ett bra lag att tillgå", säger tränaren Pierre Brorsson inför matchen.

Naomi Gunder, Molly Levin och Frida Pöder i samspråk under torsdagens träning.

Naomi Gunder, Molly Levin och Frida Pöder i samspråk under torsdagens träning.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-07 08:00

Trots den tunga förlusten senast så har VIF fortsatt serieledningen. Avståndet till jagande Skultorp och Ulricehamn har dock krympt till en respektive två poäng.

– Det har varit bra go på träningarna i veckan så tjejerna har tacklat den förlusten bra, säger Brorsson som ser ut att mönstra ett starkt lag till lördagens match hemma mot Eksjö.

– Sarah Falkevall avstod träningen i torsdags, men det var en ren säkerhetsåtgärd. Jag räknar med henne. Sedan är Alicia Strand tillbaka i laget och det känns bra att ha med henne på mitten. 

undefined
Alicia Strand

VIF har även sitt stabila mittbackspar intakt. Molly Levin flyttade nyligen till Halmstad för studier, men tar ändå plats bredvid Saga Stejdahl.

– Det är tacksamt att Molly kan vara med. Hon var hemma och tränade med oss på torsdagen och det låter som att hon har tänkt att fullfölja hela säsongen.

Att lördagens motståndare Eksjö skulle kunna hota Vimmerbylaget vore en skräll. Det är bokstavligen toppen mot botten som gäller. Senast lagen möttes vann VIF med 6–1.

– Eksjö har en tuff säsong bakom sig, men det gäller att vi är fokuserade och gör vårt jobb.

Startelvan:

Ida Nyman, Naomi Guander, Saga Stejdahl, Molly Levin, Matilda Älvehag, Stina Kägu Bragsjö, Alicia Strand, Julia Rosin, Elin Lindquist, Frida Pöder och Sarah Falkevall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!