De spelarna har varit bäst: "Från klarhet till klarhet"

Elva spelare från nio olika lokala klubbar. Här är veckans elva!

Kastriot Jashari, Anthon Bekesi, Robert Nilsson och Marcus Oskarsson Johansson är fyra av dem som tar plats i veckans elva.

Kastriot Jashari, Anthon Bekesi, Robert Nilsson och Marcus Oskarsson Johansson är fyra av dem som tar plats i veckans elva.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-05-08 19:30

MÅLVAKT:

Robert Nilsson, Frödinge/Brantestad SK: Hade en stor roll i det som till slut blev en 1–0-seger för FBSK mot Överum. Stod emot allt, framför allt i slutskedet. Stark insats av målvakten. FBSK har bara släppt in två mål på sina tre inledande matcher. Båda kom i 2–0-torsken mot Hjorted/Totebo.

BACKAR: 

Theo Zeylon Thoresson, Vimmerby IF: Den unge ytterbacken går från klarhet till klarhet och verkar på allvar ha etablerat sig i division 3-lagets startelva. Stod för en kanoninsats i derbyt mot Kisa och visade fina kvaliteter både defensivt och offensivt.

Ola Lindblom, Gullringens GoIF: Den spelande tränaren var bäst på planen i derbyt mot Hultsfred och spred hela tiden ett lugn till hela laget. Har en oerhört fin passningsfot och är väldigt positionssäker.

Robin Söderholm, IF Hebe: Kan spela högre upp, men här tar han en plats i backlinjen. Hebe krossade Horn/Hycklinge med 5–0 efter en bra laginsats. Söderholm stod dessutom för ett av målen.

MITTFÄLTARE:

Simon Larsson, Vimmerby IF: Bäst på plan i derbyt mellan Kisa och Vimmerby? Ja, så var det nog. Larsson sprang, sprang och sprang och var också skicklig med bollen. Är väldigt svår att ta bollen av och betyder mycket för VIF på mitten.

Anthon Bekesi, IFK Tuna: Den kraftfulle mittfältaren har fått en fin start på säsongen, precis som hela IFK Tuna. Redan uppe på tre mål. Gjorde ett av dem i 4–2-vinsten mot Stjärnan senast.

Jonatan Green, HM IS: Blev stor matchhjälte för HM IS när man vände och vann med 2–1 hemma mot Ariel. Har en fin speed och en bra vänsterfot.

Niklas Gunnarsson, Södra Vi IF: SVIF väntar fortfarande på säsongens första vinst. Däremot blev det en stark pinne hemma mot IFK Västervik senast. Gunnarsson var starkt bidragande till att man hämtade upp ett tvåmålsunderläge till 2–2 i slutet av matchen.

ANFALLARE:

Kastriot Jashari, SK Lojal: Den skicklige anfallaren stod för två fullträffar i Lojals 3–1-vinst i premiären mot Gamleby. Kandidat till skytteligasegern, beroende på hur mycket han kommer att kunna spela.

Daniel Rambin, Rimforsa IF: Boxholm borta. En mardrömsmotståndare för RIF, historiskt sett. Nu kom en seger. Rambin stod för två av målen i 5–1-vinsten och är så, så viktig för RIF.

Marcus Oskarsson Johansson, Gullringens GoIF: En förgrundsfigur i derbyt på Knektavallen. Var inblandad i väldigt mycket framåt för Gullringen och hittade rätt två gånger om. 

Simon Larsson, Vimmerby IF.
Simon Larsson, Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!